Російський "шахед" знову налякав білорусів: БПЛА вибухнув прямо над містом

Читать на русском
Автор
Колаж "Телеграфу"

За попередніми даними, обійшлося без постраждалих

На територію Білорусі вкотре залетів російський "шахед". Цього разу безпілотник зірвався. Інцидент стався рано-вранці, 3 жовтня.

Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн" з посиланням на кілька власних джерел. Близько 5 години ранку вибух почули мешканці міста Калинковичі Гомельскої області. За попередніми даними, обійшлося без постраждалих.

"Вибух над Калинковичами було чутно близько 04:55 ранку. Нагадаємо, що за 12 хвилин до цього (о 04:43) проєкт "єРадар" повідомив про захід "шахеда" в повітряний простір Білорусі та його рух у напрямку Мозиря, курсом на схід повз Наровлі. Відстань від Наровлі до Калинковичів складає 40 км, які "шахед" може подолати лише за 11 хвилин", — відзначили Гаюни.

Траєкторія та швидкість руху "шахеда" свідчать про те, що в момент вибуху дрон уже був над містом. Водночас, за даними моніторинговою групи, в цей проміжок часу авіація ВПС РБ над Гомельщиною не фіксувалася.

"На підставі вищесказаного, Беларускі Гаюн робить висновок, що сьогодні о 04:55 у Калинковичах вибухнув дрон-камікадзе типу "шахед". Здетонував він самостійно чи був збитий силами ППО — невідомо", — відзначили у моніторинговій групі.

Також у групі відзначили, що досі жодної інформації від МО або МНС Білорусі з наведеного вище випадку не надходило.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, що російський дрон-камікадзе типу "шахед" розбився у Жовтневому районі Гомельської області Білорусі.