"Фронт не чекає": на війні загинув ультрас "Карпат" та медик батальйону спецпризначення Роман Луцик

Читать на русском
Автор
Роман Луцик Новина оновлена 18 вересня 2024, 12:55
Роман Луцик. Фото Колаж "Телеграфу"

На фронті він був з травня 2022 року

Львівська громада понесла ще одну непоправну втрату. 18 вересня в останню путь провели Романа Луцика.

Затятий футбольний вболівальник, фанат львівських "Карпат" та одночасно боєць 5 батальйону спеціального призначення "Любарт" бригади НГУ "Азов" Роман Луцик загинув рятуючи життя побратимів. Роман народився на Рівненщині, коли йому було 7 років родина проїхала до Львова.

Він був учасником Євромайдану, на початку війни у 2014 році проходив тактичні навчання від "Азову". З початком повномасштабного вторгнення РФ долучився до волонтерської діяльності, проте залишатися в тилу не зміг. В травні 2022 року став до лав Збройних сил України. З квітня 2024 року став бойовим медиком роти у складі 12 бригади оперативного призначення. Російські окупанти відібрали його життя під час евакуації поранених.

Роман був активним у соцмережах. В своєму останньому дописі в серпні він писав: "Всі вірять в Україну. Як і ми. Як і ті хто нам допомогає. Потрібно бути готовими воювати довго", — говорячи про те що завдання вийти на кордони 1991 року майже недосяжне. Він закликав українців якомога більше допомагати війську та ставати до оборони держави: "Допомогайте, будьте активнішими та підтримуйте військових та їх збори. Фронт не чекає".

Роман Луцик
Роман Луцик /фото з instagram бійця

Раніше "Телеграф" розповідав про втрати в лавах новокаховської громади. Андрій Гринюк балотувався у Верховну Раду, пройшов АТО, виховував п'ятьох дітей — Україна його втратила на Херсонщині.