В Києві під час повітряної тривоги пролунали вибухи: що відомо (оновлено)

Читать на русском
Автор
2548
Окупанти знову спробували атакувати Київ безпілотниками Новина оновлена 09 вересня 2024, 06:33
Окупанти знову спробували атакувати Київ безпілотниками. Фото Колаж "Телеграфу"

ППО відпрацювала по кільком ворожим ударним безпілотникам

В Києві вночі на 9 вересня під час повітряної тривоги пролунала серія вибухів. Попередньо, протиповітряна оборона у передмістях столиці відпрацювала по російським ударним безпілотникам.

Про це написали моніторингові канали. Київська міська військова адміністрація повідомила про повітряну тривогу у місті та про роботу ППО.

"В передмісті столиці працює ППО! Перебувайте в укриттях!", – сказано у повідомленні.

Зазначається, що один з ударних безпілотників підлітав з боку Броварів (знешкоджений), ще один перебував у районі Васильківа. Інформації щодо наслідків збиття немає, повітряна тривога не скасована.

Оновлено. У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що обійшлося без постраждалих та руйнувань. Ударні безпілотники були запущені з території тимчасово контрольованої російськими окупантами Курської області. Це була вже п'ята повітряна атака на столицю з початку вересня.

"Повітряна тривога у столиці тривала понад годину. Силами та засобами ППО всі російські ударні дрони, які загрожували Києву, були знищені (точну кількість та тип дронів оприлюднять Повітряні Сили) на підступах до столиці. Попередньо, в місті без руйнувань та потерпілих", – повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Нагадаємо, що окупанти майже кожної ночі намагаються атакувати Київ. Так, вночі на 7 вересня під час повітряної тривоги у столиці теж пролунали сильні вибухи. Протиповітряна оборона відпрацювала по ворожим ударним безпілотникам.

Раніше "Телеграф" розповідав, чи можна киянам ховатися у шкільних укриттях та брати домашніх тварин. Як виявляється, у Києві діє низка обмежень і вимог, а власникам "пухнастиків" можуть відмовити у доступі до бомбосховищ.