Росіяни обстріляли Сумщину з артилерії: загинула дитина, є поранені (фото)

Читать на русском
Автор
Росіяни обстріляли Сумщину з артилерії: загинула дитина, є поранені (фото) Новина оновлена 27 липня 2024, 16:28

На місці прильотів працюють аварійно-рятувальні служби

Вдень, 27 липня, російські терористи вкотре обстріляли Сумщину. Ударили по центру міста Глухів. Застосували реактивні системи залпового вогню.

Внаслідок удару є постраждалі, серед них шестеро дітей. Загалом було зафіксовано 12 вибухів.

UPD: Через терористичний обстріл росіян у лікарні, внаслідок отриманих травм, помер 14-річний хлопчик.

"Сьогодні, 27 липня ворог, застосувавши реактивні системи залпового вогню, обстріляв Глухівську громаду. Зафіксовано 12 вибухів. Внаслідок обстрілу, попередньо травмовано 10 людей, з яких 6 – діти. Одна жінка і дитина – у важкому стані",повідомили у Сумській військовій адміністрації.

Нині постраждалим надається вся необхідна допомога. На місці прильотів працюють аварійно-рятувальні служби.

Як повідомляють кореспонденти "Глухів.City" з місця подій, внаслідок обстрілу також пошкоджено декілька машин, торговельні заклади. У коментарі Глухів.City в Глухівській лікарні інформацію про точний вік постраждалих підтвердити не змогли, адже одного з них доставили без документів. Людям надають допомогу всіма силами.

Водночас видання Кордон.Медіа повідомило, що внаслідок удару поранення отримали 14-річна дитина та 58-річний чоловік. В місцевих пабліках ширять інформацію про те, що лікарні необхідна кров 4-ї групи.

Пізніше у мережі з'явилися наслідки російського обстрілу по центру Глухова. Світлини опублікував Офіс Генерального прокурора.

"За даними слідства, 27 липня 2024 року близько 12:40 ворог з реактивної системи залпового вогню ударив по центру м. Глухів Шосткинського району. Внаслідок обстрілу загинув 14-річний хлопчик – він помер у лікарні. Ще 12 людей, серед яких 6 дітей, поранено. Пошкоджено багатоквартирні та приватні будинки, навчальний заклад, магазин, транспортні засоби", — йдеться в повідомленні.

Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілів. У подальшому матеріали кримінального провадження будуть передані до Управління СБУ в Сумській області. За процесуального керівництва Шосткинської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що Росія спрямувала проти України ракету та купу безпілотників. Вибухи чули у кількох областях країни.