Антидронові рушниці не допомогли: з’явилось епічне відео моменту атаки дронів на нафтобазу під Ростовом

Читать на русском
Автор
Безпілотники виконали свою задачу Новина оновлена 14 липня 2024, 13:46
Безпілотники виконали свою задачу. Фото Колаж "Телеграфу"

Палало добряче

У мережі з’явилось відео атаки дронів Служби безпеки України (СБУ) на нафтобазу у Ростовській області у ніч проти 13 липня. Охоронець намагався збити безпілотник з антидронової рушниці, але марно.

Літальний об’єкт вразив нафтобазу. Відео моменту поширилось 14 липня у телеграм-каналах.

На короткому відеоролику видно, що чоловік з антидроновою рушницею шукає ціль та прицілюється. Він дивиться в різні сторони, намагаючись влучити. На останніх секундах видно, що дрон вибухає через влучення в нафтобазу. Охоронець тікає.

Згідно з поширеним повідомленням, цей інцидент відбувся в ніч проти 13 липня. Саме тоді дрони СБУ атакували нафтобазу у Ростовській області.

Відомо й про наслідки атаки. Після потужних вибухів загорівся резервуар з пальним. Пожежі присвоїли найвищий ранг небезпеки. Про це повідомило поінформоване джерело.

Російська сторона ж навпаки повідомляла про збиття дрона. Нібито його уламки впали на територію нафтобази.

Для довідки: атакована нафтобаза знаходиться у Цимлянському районі Ростовської області. На цьому об’єкті знаходилось приблизно 12,5 тисяч кубометрів дизельного пального та різних марок бензину. Пальне використовували для потреб російської армії.

Нафтобаза у Ростовській області, яку атакували дрони СБУ, на карті
Місцезнаходження атакованої нафтобази

Як раніше повідомляв "Телеграф", росіяни вивчають морські дрони, які використовують українські спецслужби. Про це розповіли у ГУР.