Війна — день 858: росіяни тиснуть під Покровськом, але ЗСУ завдають ударів у відповідь

Читать на русском
Автор
914
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 30 червня 2024, 23:16
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Російські окупанти продовжують тиснути на Покровському напрямку, де регулярно відбувається майже половина від усіх бойових зіткнень за добу, але шукають слабкі місця в українській обороні та інших ділянках фронту. Водночас українські захисники не лише тримають оборону, а й проводять успішні контратаки, покращуючи своє становище. Крім того, Україна змогла розгорнути виробництво дуже далекобійних безпілотників, за допомогою яких може завдавати точкових та болючих ударів далеко від лінії фронту та державного кордону.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 30 червня. Більш оперативну інформацію ви можете отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Ракетний удар по Києву в неділю відрізняється від усіх попередніх, зокрема тим, що ворог атакував стратегічною авіацією, випробовуючи нові тактики для поразки Києва, повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

22:00 Члени НАТО передають Україні інформацію, яку збирають розвідувальні літаки, оснащені системами AWACS, повідомляє портал UK Defence Journal.

21:00 Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у своєму останньому зверненні до народу закликав країну підтримувати Україну та берегти мир у себе в країні, передає видання "Голос Америки".

20:00 Росіяни пустили ракету, попередньо, "Іскандер", на Київ. Її збили над Оболонським районом столиці. Уламки пошкодили багатоповерхівку.

18:00 Російські війська у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" за червень втратили понад 8000 тисяч солдатів.

17:00 З початку доби та станом на 16:00 на фронті сталося 90 бойових зіткнень, зросла кількість атак ворога на харківському та куп'янському напрямках, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

16:00 Співвідношення втрат на фронті на сьогодні становить 6 росіян до 1 українця. Така статистика на Харківському та Покровському напрямках, заявив Зеленський.

15:00 З початку доби, 30 червня, вже сталося 73 атаки окупантів на лінії фронту. РФ найбільше проявляється на Покровському напрямку та в районі Торецька – Генштаб ЗСУ.

14:00 Пошуково-рятувальні роботи на місці обстрілу Дніпра 28 червня продовжуються. Зниклими безвісти вважаються дві людини.

13:00 Росія за тиждень застосувала проти України понад 800 керованих авіаційних бомб. Про це сказав президент Володимир Зеленський. Він наголосив, що Україна потребує додаткових засобів протиповітряної оборони.

12:00 До 12 години стало відомо, що кількість постраждалих у Вільнянську збільшилася до 38 (15 чоловіків та 14 жінок), у тому числі 9 дітей (7 дівчаток та 2 хлопчики).

11:00 Кількість поранених у Вільнянську в результаті ракетної атаки РФ зросла до 36 осіб.

10:00 У ніч проти 30 червня окупанти обстріляли місто Селидове на Донеччині. Серйозно пошкоджено шахту. Деякі її виробничі приміщення знищено.

09:00 В Одеській області пролунали вибухи. За декілька хвилин до цього в Повітряних силах повідомляли про пуск балістичної ракети з Криму. Це був попередньо Іскандер-М.

08:00 Мінус ще 1140 російських загарбників за добу. У Генштабі ЗСУ оновили дані щодо втрат окупантів.

07:00 В Чорному та Азовському морях є російські кораблі, які є носіями крилатих ракет. Але самих ракет на них зараз немає — ВМС ЗСУ.

06:00 Українські захисники нещодавно відновили втрачені позиції поблизу Кремінної. Також на фронті фіксується просування російських окупантів поблизу Куп'янська, Часового Яру та Торецька – ISW.

05:00 Російська тактична авіація фіксувалася біля кордонів України. Повітряну тривогу оголошували зокрема у Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

03:00 На Харківщині спостерігалася активність тактичної авіації терористів.

01:00 Повітряні тривоги оголошували на Харківщині та в деяких інших областях через загрозу з боку російських терористів.

00:00 У Вільнянську (Запорізька область), який зазнав обстрілу вдень 29 червня, завершили пошукові роботи. Кількість загиблих збільшилася до семи, у тому числі двоє дітей. Ще 31 особа отримала поранення, серед них 8 дітей.

З ситуацією в Україні за 27 червня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 855: росіяни активізувалися в Торецьку, але втрачають перевагу за артилерією

Про те, що відбувалося 28 червня читайте у матеріалі Війна – день 856: на фронті жорсткі бої, в України можуть з’явитися нові Patriot

Про новини та події 29 червня ми розповідали тут: Війна — день 857: окупанти продовжують терор та шукають шляхи до прориву оборони ЗСУ