Війна — день 851: росіяни нарощують кількість штурмів та закидають Україну бомбами

Читати російською
Автор
Новина оновлена 24 червня 2024, 00:05

Оперативно про головне за добу

Окупанти продовжують намагатися знайти пролом в обороні ЗСУ та нарощує темпи наступальних та штурмових дій. Найбільша активність бойових дій спостерігається на Покровському напрямі. Водночас у Силах оборони кажуть, що Україна та Росія досягли паритету на полі бою у використанні артилерії та далекобійної зброї, проте загарбники все ще мають перевагу у повітрі, і намагаються її реалізувати до появи в небі України винищувачів F-16.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 23 червня. Більш оперативну інформацію ви можете отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 До окупованого Криму вже вдруге за день прилетіло багато ракет. Повідомляється про численні вибухи та пожежі, попередньо удар завдавали американськими ракетами ATACMS.

21:00 Українські військові отримають першу партію боєприпаси у рамках "чеської ініціативи" до кінця червня, — міністерка оборони Чехіі Яна Чернохова

20:00 Росіяни з початку доби вже 96 разів атакували позиції ЗСУ на фронті. Втрати ворога лише на Куп'янському, Лиманському та Покровському напрямках разом сягають понад 450 вбитими та пораненими, повідомляє Генштаб ЗСУ.

18:00 Російські окупанти зробили вже 81 спробу просунутися вперед з початку поточної доби, найбільше — у смугах оборони військових частин на куп'янському та покровському напрямках, повідомляє в оперативній інформації з російського вторгнення станом на 16.00 неділі, опублікованої Генштабом.

17:00 Один загиблий, ще 11 поранених — наслідки ударів КАБ по Харкову, повідомляють у поліції області.

За попередніми даними, ворог обстріляв місто керованими авіабомбами. У частині Харкова немає електрики.

Ворожі бомби влучили у цивільні об'єкти.

"На 17:00 відомо про одного загиблого чоловіка 1951 року народження, ще 11 людей поранено, серед яких двоє неповнолітніх. Усі цивільні.

Внаслідок авіаударів зруйновано та пошкоджено житлові будинки, освітню установу, приватні домоволодіння, автомобілі", — йдеться в повідомленні.

15:00 Окупанти завдали ударів по Харкову вдень 23 червня. Вони використовували керовані авіабомби. Мер міста Ігор Терехов попередив, що місто перебуває під обстрілом КАБів.

14:00 Вдень 23 червня у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Місцеві Telegram-канали повідомили про гучні звуки в районі Севастопольської та Козацької бухт. Через деякий час там помітили дим.

13:00 Південна Корея може надати військову допомогу Україні за однієї умови — якщо РФ передасть високоточну зброю Північній Кореї.

12:00 Росіяни почали використовувати акваторію Азовського моря для ударів ракетами "Калібр" — ВМС ЗСУ.

11:00 Покровський напрямок фронту залишається найактивнішим, там відбувається найбільше боїв. Минулої доби на цьому напрямку ворог втратив понад 300 солдатів — Генштаб ЗСУ.

10:00 На Київщині вночі вдалося збити дві крилаті ракети морського базування "Калібр". Внаслідок падіння уламків частково зруйновано приватні будинки та інші споруди. Відомо про двох постраждалих. Рятувальники ліквідують наслідки ворожого обстрілу.

Колаж "Телеграф"

9:00 Літаки Повітряних сил ЗСУ завдали удару по Бєлгородській області РФ. Було уражено пункт управління мотострілецького полку ворога, який розміщувався в населеному пункті Нехотіївка. Ймовірно, наші воїни вже не вперше атакують Бєлгородську область із повітря, але в офіційних повідомленнях така ціль з'явилася вперше.

08:00 Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.06.24 склали більше тисячі окупантів і десятки одиниць техніки.

07:00 Станом на 06:00 23.06.2024 В Чорному морі 2 ворожі кораблі, 1 з яких є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 4 ракет. В Азовському морі 8 ворожих кораблів, 3 з яких є носіями крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 20 ракет. В Середземному морі ворожі кораблі відсутні.

06:00 ВМС ЗСУ підтвердили знищення складу "Шахедів" та супутньої інфраструктури в Краснодарському краї Росії.

00:00 У МВС повідомили, що кількість постраждалих від авіаудару росіян по Харкову збільшилася до 56.

Про новини та події 20 червня ми розповідали тут: Війна — день 848: росіяни намагаються прорватися на нових напрямках та обстрілюють Україну ракетами

З ситуацією в Україні за 21 червня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 849: складна ситуація в Донецькій області та затвердження рамки переговорів щодо вступу України до ЄС

Про те, що відбувалося 22 червня, читайте за посиланням: Війна — день 850: РФ завдала нового масштабного удару і намагається прорватися під Покровськом