Один помер, інші "важкі": російські пропагандисти потрапили під обстріл у Горлівці

Читать на русском
Автор
700
Івлієв з колегами потрапив під обстріл Новина оновлена 13 червня 2024, 21:33
Івлієв з колегами потрапив під обстріл. Фото Колаж "Телеграфу"

За свою роботу він отримав квиток на концерт Кобзона

В останній час все частіше з’являються цікаві новини про російських пропагандистів, яким тотально не щастить. Нещодавно біля власного будинку зарізали Антона Єговцева, а тепер важкі поранення отримали три пропагандисти телеканалу НТВ, які приїхали "попрацювати" у Горлівці.

У важкому стані зараз знаходиться кореспондент Олексій Івлієв та ще два співробітника телеканалу. Про інцидент повідомив колаборант, голова "адміністрації" тимчасово окупованої Горлівки Донецької області Іван Приходько.

UPD: 46-річний оператор Валерій Кожин помер у лікарні. Про це повідомив Приходько. Відомо, що він був одружений. На НТВ працював з 2006 року. Кожин часто працював у гарячих точках: у окупованих містах Луганської та Донецької областей, а також у Сирії.

Пропагандисти НТВ отримали поранення у Горлівці

Кореспондент ще з двома працівниками пропагандистського телеканалу приїхали "працювати" у селище Гольмівський. Воно знаходиться у Микитівському районі Горлівки.

Гольмівський на карті
У цьому селищі пропагандисти потрапили під обстріл

Вони даремно приїхали в Україну: під час обстрілу троє пропагандистів отримали важкі поранення. Їх госпіталізували у важкому стані. Медики здійснювали реанімаційні заходи, але не змогли всіх врятувати.

Згодом стало відомо, що серед постраждалих був оператор Валерій Кожин та офіцер супроводу. У всіх трьох мінно-вибухові травми, пишуть російські пропагандистські інтернет-видання.

Нагадаємо, що у квітні ЗСУ знищили офіцера-пропагандиста з російського Міноборони. Йому було 33 роки. Він супроводжував пропагандистів у Луганській області та потрапив під останній у житті обстріл.

Попри те, що російським пропагандистам хронічно не щастить, українцям варто зберігати інформаційну гігієну. Ворог придумує нові способи поширення прокремлівських наративів.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що росіяни використовують дітей для поширення ворожої пропаганди. У зоні ризику підлітки з окупованих територій.