Є ряд недоліків: американський генерал розповів, що не так із російською армією

Читать на русском
Автор
Є ряд недоліків: американський генерал розповів, що не так із російською армією Новина оновлена 26 травня 2024, 16:51

Російська армія велика, але не найефективніша

Російська армія має низку істотних недоліків, які позначаються на її ефективності на полі бою. Водночас має сильні сторони.

Про це в інтерв’ю Армія-інформ розповів генерал-лейтенант запасу Повітряних сил США Девід Дептула. За його словами, він стежить за війною з 2014 року, а під час повномасштабного вторгнення його вразило те, як український народ самовіддано й рішуче бореться за свою землю.

Водночас він каже, що росіяни мають кілька слабких сторін, серед яких проблеми з лідерством і підготовкою. Крім того, він зазначив, що також проблема полягає у їхній доктрині, проте не став уточнювати, що саме з нею не так.

Дептула зазначає, що сильний бік російської армії зводиться до її розмірів. Він зазначає, що окупаційна армія має значну кількість як людей, так і матеріальних засобів.

Як повідомлялося раніше, у західних ЗМІ з’явилася інформація, що у росіян спостерігаються проблеми з особовим складом. Через це їм доведеться оголошувати мобілізацію вже до кінця року, якщо вони хочуть продовжувати війну з тим самим масштабом, що й зараз.