Пройшов найгарячіші точки та двічі повертався у стрій після поранення: на фронті загинув розвідник з Прикарпаття

Читать на русском
Автор
588
Роман Паньків Новина оновлена 24 травня 2024, 13:16
Роман Паньків. Фото Колаж "Телеграф"

Побратими говорять про нього як про вмотивованого, амбітного та розумного чоловіка, а також надійного товариша

Кровожерлива війна Росії проти України продовжується, військові помирають за свободу та незалежність країни. Цього разу сумна звістка прийшла в Івано-Франківську область — загинув Роман "Загиблик" Паньків.

З початку повномасштабної війни він служив у розвідувальній роті. Роман Паньків пройшов багато гарячих точок у різних областях України, повідомляє 78-й окремий десантно-штурмовий полк "Ґерць".

"Разом з побратимами пройшов через багато гарячих точок: від київської кампанії до Донбасу, Запорізького контрнаступу і знову Донбас. Роман був поранений двічі, але щоразу повертався у стрій", — пишуть про Паньківа побратими.

Він був доброю людиною та надійним товаришем, завжди першим приходив на допомогу. Його обожнювали військові та цивільні.

"Він завжди першим приходив на допомогу як на службі, так і в мирному житті. Усі друзі, як військові, так і цивільні, просто обожнювали його. Рома був людиною-душею, доброю, мужньою і ввічливою. Це непоправна втрата для нас усіх", — йдеться у повідомленні 78-го ОДШП.

Загинув Роман Паньків

Раніше "Телеграф" писав про загибель Сергія Василенка. Ветеран АТО захищав Україну від ворога у перший день повномасштабного вторгнення. Зник безвісти у вересні 2022 року. Майже через два роки підтвердилась загибель героя. Вдома його чекали дружина та двоє дітей.