"Це слабкість світу": Зеленський емоційно відреагував на приліт 15 ракет по Харкову (фото)

Читать на русском
Автор
711
Удар по Харкові прокоментував Зеленський Новина оновлена 25 травня 2024, 19:41
Удар по Харкові прокоментував Зеленський

Кількість поранених та загиблих продовжує зростати

Вранці 23 травня Харків та район зазнали масованого терористичного удару з боку РФ. Обласний центр та місто Люботин атакували щонайменше 15 ракетами.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. Глава держави відреагував на обстріл і зазначив, що російські терористи користуються тим, що Україна досі позбавлена достатнього захисту ППО та надійної можливості знищувати пускові установки ворога саме там, де вони розташовані — поблизу наших кордонів.

"І це слабкість – не наша слабкість, а світу, який уже третій рік не наважується поводитися з терористами саме так, як вони на це заслуговують.

Терор усюди повинен програвати – у будь-яких умовах, на будь-якому континенті. І це наш спільний обов’язок – усіх у світі, хто має змогу захищати життя від терору. Україна робить усе, що може. Дякую кожному, хто нам допомагає. Але потрібно більше рішучості. І саме від лідерів світу", — зазначив президент.

Важливо: за даними влади (станом на 12:30), вже відомо про 6 загиблих внаслідок удару по Харкову. Ще 16 дістали поранення. Атака росіян припала на мирні об’єкти. Зокрема, вони розбомбили друкарню книжкового видавництва "Віват". Там почалася сильна пожежа.

Оновлено о 13:30: кількість жертв зросла до 7.

Також ракети прилетіли по транспортній інфраструктурі та по одному з підрозділів комунального підприємства, яке займається життєзабезпеченням міста.

Раніше "Телеграф" повідомив, що в ніч проти 21 травня російські загарбники атакували "Шахедами" українські міста. Загалом ворог запустив 29 безпілотних літальних апаратів, 28 з яких було знищено.