Харків опинився під масованим ударом, прогриміло багато вибухів: що відомо (оновлено)

Читать на русском
Автор
2234
Наслідки ракетної атаки на Харків 23 травня Новина оновлена 25 травня 2024, 19:41
Наслідки ракетної атаки на Харків 23 травня. Фото Відкриті джерела

Відомо вже про 7 загиблих та 11 поранених після ранкового удару РФ

У четвер, 23 травня, у Харкові пролунали вибухи. Їх було щонайменше десять. Станом на 14.00 росіяни знову атакують місто ракетами.

Про це повідомили мер Харкова Ігор Терехов та голова Харківської ОВ Олег Синегубов. Інформацію посадовці опублікували у Telegram.

"Вибух у Харкові. Знаходьтесь у укриттях!" — Написав Синегубов.

У свою чергу мер Харкова підтвердив інформацію та звернувся з проханням бути обережними. "У Харкові вибух. Будьте обережні — можливі ще удари по місту", — написав Терехов.

Мер повідомив, що ворог атакував виключно громадянську інфраструктуру. За його словами, росіяни потрапили до транспортної інфраструктури і одного з підрозділів комунального підприємства, яке займається життєзабезпеченням міста. Згодом Терехов додав, що ще один удар прийшовся по приватному підприємству. За попередньою інформацією там один загиблий, шестеро поранених, місцезнаходження ще трьох неможливо встановити через велику пожежу. "На місці ще одного удару ворожої ракети виявлено тіло ще одного загиблого. Іще одна людина поранена — забрала швидка.", — додав він.

Під удар потрапило видавництво Vivat. Інформацію підтвердила генеральний директор Юлія Орлова.

За оновленими даними у місті вже 7 загиблих і одинадцять поранених після ранкового удару РФ. Такі данні повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. "Надзвичайно жорстока російська атака проти Харкова й Люботина – за попередніми даними, одразу 15 ракет. На жаль, є вбиті та постраждалі. Екстрені служби вже на місцях влучань, і кожному, хто постраждав, буде надана необхідна допомога.", — написав він.

Окрім того, росіяни завдавали ударів по цивільній залізничній інфраструктурі Харківської області. "Наразі маємо підтвердження влучання по декількох наших обʼєктах у місті та області. Під час прильотів працівники перебували в укритті", — йдеться у допис УЗ в Telegram.

За попередніми даними, шість залізничників зазнали поранень. Їм надали медичну допомогу. В УЗ додали, що поїзди продовжують курсувати за графіком.

Варто зазначити, що в частині регіонів країни було оголошено повітряну тривогу. У Повітряних силах попередили про загрозу застосування балістичного озброєння. Водночас повітряна тривога у Київській та Полтавській областях була пов’язана з роботою ППО з розвідувального БПЛА.

Раніше "Телеграф" повідомив, що в ніч проти 21 травня російські загарбники атакували "Шахедами" українські міста. Загалом ворог запустив 29 безпілотних літальних апаратів, 28 з яких було знищено.