Потрібно з практичної точки зору: експерт пояснив, чому Україні необхідно стріляти по Росії західною зброєю

Читать на русском
Автор
ЗСУ Новина оновлена 20 травня 2024, 20:53
ЗСУ

Росіяни можуть обстрілювати прикордонні території України, не перетинаючи кордон

Для України право завдавати ударів по території Росії буде дуже необхідним із практичної точки зору. Зокрема це могло б відіграти важливу роль у боях на півночі Харківської області.

Про це розповів військовий оглядач Олександр Коваленко ("Злий одесит") у Telegram. За його словами, у цьому районі росіянам немає потреби розміщувати свою артилерію на українській території.

Він нагадав, що дальність ураження російських зразків ствольної артилерії становить близько 15 кілометрів, а РСЗВ – 30-35 км. У артилерії західного зразка дальність стрільби становить 30 км, а РСЗВ — 70 км. Плануючі авіабомби можуть вражати цілі на відстані 40-50 км незалежно від того, західні вони чи російські.

При цьому відстань від Лозового від Липців складає 15 кілометрів, а від Нової Таволжанки до Вовчанська – 10 кілометрів.

"Російським окупантам не потрібно розміщувати свої артсистеми на території Харківської області — вони чудово дістають зі своєї території за всіма основними напрямками своєї активності. Своєю чергою, ми не можемо вести вогонь з тієї ж гаубиці М777 по Лозовому. Не можемо накрити з М142 місце розміщення резервів ворога", — написав він.

Тому Коваленко наголошує, що росіяни можуть обстрілювати Україну з того боку кордону навіть після перемоги і робитимуть це абсолютно безкарно.

Що стосується моральної точки зору, то аналітик зазначає, що західній коаліції питання кордонів не завадили в січні цього року завдавати ударів по єменських хуситів, а до цього багато разів завдавати попереджувальних ударів по території Сирії, Лівії, Іраку та Ірану без залучення до цього сухопутних військ. .

Раніше "Телеграф" писав, що наступ російської окупаційної армії на Харківському напрямку триває, але зараз РФ не просуватиметься на Харків. Адже Кремль має в цьому районі лише 15 тисяч осіб.