США виділили Україні військову допомогу на 400 млн доларів на тлі наступу росіян (оновлено)

Читать на русском
Автор
847
Вашингтон виділив новий пакет військової допомоги Новина оновлена 10 травня 2024, 19:43
Вашингтон виділив новий пакет військової допомоги. Фото Колаж "Телеграфу"

Підтримка від партнера зараз дуже потрібна

Сполучені Штати Америки (США) у п’ятницю, 10 травня, об'явили про посилення військової допомоги Україні. Вашингтон об'явив виділення нового пакету військової допомоги на 400 мільйонів доларів.

Про це йдеться на сайті Білого дому. В Україні вже відреагували та подякували партнерам.

Документ про надання допомоги підписав президент США Джо Байден. Він зазначив, що кошти будуть спрямовані на оборонні товари та послуги Міністерства оборони, а також на військову освіту та підготовку.

Глава Офісу Президента України Андрій Єрмак подякував партнерам за підтримку та допомогу Україні.

"США офіційно оголосили про допомогу Україні в 400 мільйонів доларів. У пакет увійдуть ракети для Patriot, NASAMS, зенітні ракети Stinger, боєприпаси для HIMARS та артилерії, техніка та інше. Дякую нашим союзникам", написав він у своєму Telegram-каналі.

Раніше видання Politico з посиланням на відправлене до Конгресу повідомлення та коментарі двох неназваних чиновників повідомляло про наповнення нового пакету військової допомоги.

"Сполучені Штати оголосять про новий пакет військової допомоги Україні у розмірі 400 мільйонів доларів у п'ятницю, якраз у той момент, коли Росія розпочала великий наступ на Харків… Пакет, який включатиме передачу зброї, що вже є на складах США, включає нові ракети Patriot, зенітні ракети Stinger, бойові машини Bradley, MRAP, протитанкові системи Javelin та інші боєприпаси", — йдеться у повідомленні видання.

Раніше представник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що Вашингтон і надалі підтримуватиме Україну. Він анонсував нові пакети військової допомоги найближчим часом.

Зазначимо, вранці 10 травня росіяни почали наступ на Харків. Про їхні плани було відомо давно, про це попереджали українські та західні військові експерти. На Харківщині 10 травня ведуться бої.

Деякі ЗМІ повідомили, що нібито росіяни захопили чотири селища в Харківській області. Інформацію підтверджують аналітики DeepStateMAP. Харківська обласна військова адміністрація заперечує втрати територій.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що росіяни планують наступати на Харківщину і ще на два напрямки. ЗСУ готові до такого сценарію. Журналісти дізнались, як саме Сили оборони готувались до активізації бойових дій.