Росіяни поцілили майже у центр Чернігова: кількість жертв продовжує зростати (оновлено)

Читать на русском
Автор
8638
Після вибухів у небо піднявся дим Новина оновлена 17 квітня 2024, 17:26
Після вибухів у небо піднявся дим. Фото Колаж "Телеграфу"

У місті пролунали три потужні вибухи

У Чернігові під час повітряної тривоги у середу, 17 квітня, пролунали потужні вибухи. Після них у небо піднявся стовп диму.

Попередньо відомо, що внаслідок влучань загинуло 17 цивільних осіб та 61 людина була поранена, серед них 3 дитини. Про наслідки удару повідомляв глава Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

"Ворог вдарив ракетами по Чернігову. Є жертви та поранені", — йдеться у повідомленні. Чаус також наголосив, що удари було завдано практично по центру міста, а кількість поранених значна. Відповідно на місці прильотів працюють медики та рятувальники.

"Є загиблі цивільні, багато поранених. На місці працюють рятувальники та медики. Зараз вже створено штаб ліквідації наслідків, буде надаватися вся необхідна допомога", — сказав глава ОВА.

Виконувач обовʼязків міського голови Чернігова Олександр Ломако зазначив, що станом на 10:40 було відомо вже 8 загиблих та 18 постраждалих внаслідок ракетних ударів РФ по Чернігову, повідомляє Ломако. Пошуково-рятувальна операція триває.

Станом на 11:00, кількість загиблих у Чернігові збільшилась до 9, а поранених до 20 людей. Про це повідомив начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус в ефірі телемарафону.

11:40 Кількість загиблих, на жаль, продовжує зростати і вже становить 11 людей. Кількість постраждалих також зростає — 22. Також рятувальники отримали заяви про щонайменше 3 зниклих безвісти.

Під завалами все ще перебувають люди. Пошуково-рятувальна операція продовжується.

"Серед загиблих внаслідок російського обстрілу — 25-річна лейтенант поліції. Жінка жила в сусідньому будинку, перебувала вдома на лікарняному. Смертельне осколкове поранення…" — повідомили у МВС.

У коментарі ЗМІ Вʼячеслав Чаус підтвердив, що ворог завдав удару саме трьома ракетами. Це були крилаті ракети "Іскандер".

Стовп диму після вибухів

Станом на 12:47 у МВС повідомили, що кількість загиблих зросла до 13 осіб, а понад 60 травмовано у Чернігові. Серед потерпілих — двоє дітей.

Станом на 13:31 стало відомо, що число загиблих зросло до 14. Як повідомили "Стране" читачі, було зруйновано будівлю готельного комплексу. Також містяни показали кадри з місця подій та додали, що ще пошкоджено фасади кількох житлових будинків, які розташовані неподалік готельного комплексу.

Станом на 15:50 відомо, що кількість загиблих внаслідок удару зросла до 15 людей. 61 особа постраждала, із них 3 дитини. Три особи були врятовані з-під завалів. Нині пошуково-рятувальні роботи тривають. На місці також працюють психологи ДСНС, психологічну допомогу вже надано 53 людям.

UPD: Станом на 17:20 відомо, що у лікарні померли двоє поранених внаслідок удару російських терористів по місту. Кількість загиблих зросла до 17 осіб.

За словами Ломако, влучання було зафіксовано по об’єкту соціальної інфраструктури. Після вибухів у деяких районах Чернігова почались перебої з електроенергією.

Стовп диму після вибухів

Моніторингові чати повідомляються, що росіяни запустили крилаті ракети Х-69/Р-500. Зафіксовано було близько трьох одиниць повітряних цілей окупантів, що відповідає кількості вибухів, які чули містяни.

Нагадаємо, що російські окупанти продовжують тероризувати мирних мешканців Харківщини. 15 квітня ворог убив цивільних авіабомбою. Трагедія сталася у селі Лук’янці Липецької громади. Там о 2-й годині дня пролунав потужний вибух. Як виявилося, терористи скинули на населений пункт керовану авіабомбу (КАБ). Вона влучила прямо у місцеву школу.