У Криму знищено російський Ка-27: ВМС України потролили окупантів (оновлено)

Читать на русском
Автор
1010
Російський корабельний протичовновий Ка-27 Новина оновлена 10 квітня 2024, 14:32
Російський корабельний протичовновий Ка-27. Фото https://www.facebook.com/Taclbery

Окупантам стає все важче літати

Українські захисники продовжують вражати повітряні судна ворога. На території окупованого кремлівськими загарбниками Криму знищено російський корабельний протичовновий вертоліт Ка-27.

Про це повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук. Подробиці він написав на своїй сторінці у Facebook 10 квітня.

"Мінус російський Ка-27 у Криму. Щось шукав. Знайшов", — написав він.

У той же час окупанти заявляють, що сьогодні зазнав аварії вертоліт другої моделі. Причиною називають "несправність техніки". Невідомо, чи йдеться про той самий факт. РосЗМІ з посиланням на Міноборони РФ повідомили, що близько 6:00 ранку 10 квітня в районі західного узбережжя Криму зазнав аварії вертоліт Мі-24. Попередня причина – відмова техніки, кажуть у міністерстві.

Пізніше речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук у коментарі "Радіо Свобода" заявив, що наразі доля екіпажу російського багатофункціонального вертольота Ка-27, який знищили в анексованому Криму, невідома. За його словами, для пошукової операції сили армії Російської Федерації задіяли катер "Раптор" та інші гелікоптери.

"З наявної інформації можемо казати, що був вибух цієї машини у повітрі. Причини поки не встановлені. Я поки не готовий надати верифіковану інформацію з цього приводу. Тривала пошукова операція. Відбувалося все це недалеко від Чорноморського", — наголосив він.

Довідка

Ка-27 (іноді зустрічається позначення Ка-27ПЛ) призначений для виявлення, відстеження та знищення підводних човнів, що прямують на глибині до 500 м на швидкостях до 75 км/год у районах пошуку, віддалених від корабля базування до 200 км при хвилюванні моря до 5 балів вдень та вночі у простих та складних метеоумовах.

Гелікоптер може забезпечувати виконання тактичних завдань як одиночно, так і у складі групи та у взаємодії з кораблями у всіх географічних широтах. Гелікоптер може працювати як з берегового аеродрому, так і з борту корабля.

Нагадаэмо, що загальна кількість збитих ворожих бортів за березень сягнула 15 одиниць.

Раніше "Телеграф" писав, що Головне управління розвідки МОУ повідомило про кількість винищувачів-бомбардувальників Су-34, багатофункціональних винищувачів Су-35 та літаків далекого радіолокаційного виявлення і наведення А-50У у росіян.