Росіяни скерували 5 ракет на Запоріжжя, зросла кількість загиблих та постраждалих: що відомо (фото, відео)

Читать на русском
Автор
1962
Окупанти знову вбили мирних людей Новина оновлена 05 квітня 2024, 21:56
Окупанти знову вбили мирних людей. Фото Колаж "Телеграф"

Російські ракети прилетіли двічі, в одне й те саме місце

В десяти областях України у п'ятницю, 5 квітня, оголошували повітряну тривогу. Причиною стала активність російської стратегічної авіації на півдні України та загроза балістичних ударів.

Про це, зокрема, повідомляли Повітряні сили ЗСУ у своєму Telegram. О 15:18 стало відомо про перші два вибухи у Запоріжжі. Про це написав голова Запорізької ОВА Іван Федоров. Третій вибух стався о 15:31, а о 17:17 мешканці Запоріжжя почули четвертий та п'ятий вибухи.

UPD: О 20:36 Іван Федоров повідомив, що нині у Запоріжжі, внаслідок двох російських ракетних ударів, загинуло 4 людини. Понад 20 людей травмовано. З них четверо – у важкому стані. Всім надається необхідна медична допомога.

Зазначається, що спершу росіяни вдарили по території обласного центру трьома ракетами, невдовзі — здійснили повторний удар ще двома ракетами.

Ворожі боєприпаси влучили по об’єктах цивільної інфраструктури. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджені довколишні будівлі, магазини, аптеки, заклади харчування, транспортні засоби.

Росіяни завдали повторного удару по Запоріжжю, коли на місці працювали рятувальники й поліцейські. Подібна практика для окупантів не нова. На місці також перебували журналісти. Були поранені кореспонденти Укрінформу та 1+1, повідомляє "Суспільне".

Після третього вибуху у Запоріжжі, за попередньою інформацією, було відомо про 2 загиблих та 6 постраждалих. Росіяни вбили двох мирних людей — жінку і чоловіка.

Серед постраждалих: 9-річний хлопчик та його 36-річна мама, юнаки 20 і 22-х років — у стані середньої тяжкості. 55-річна жінка та 51-річний чоловік — у важкому стані. Усі у лікарні. Медики надають їм необхідну допомогу.

Також відомо, що внаслідок російської атаки, а саме після третього вибуху, ушкоджень зазнали 3 багатоповерхівки, 1 будинок приватного сектору, гуртожиток та заклад торгівлі. Про це повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв у своєму Telegram.

Місцеві пабліки у Telegram почали публікувати наслідки попередніх прильотів по місту. На відео розтрощений магазин.

О 15:30 запорізькі пабліки повідомляли про те, що над містом фіксують проліт ворожого дрона-розвідника, а вже о 15:31 в Запоріжжі пролунав ще один вибух, третій. Містян просили залишатися в укриттях.

Станом на 15:40 карта тривог в Україні виглядала наступним чином. Все через загрозу балістики.

Вдень, деякі моніторингові канали писали про ймовірний удар ракетою "Іскандер" по передмістю Запоріжжя. Інформація наразі не підтверджена. О 15:56 стало відомо про відбій повітряної тривоги. А вже за п'ять хвилин Повітряні сили ЗСУ знову оголосили про небезпеку у Запоріжжі. Про це, зокрема, повідомив Федоров.

Повідомляли про загрозу ударів балістичними ракетами по Запорізькій області та іншим областям України, де було оголошено повітряну тривогу. Жителів областей просили зберігати спокій та у разі загрози пройти в укриття. Також варто нагадати, що в Україні заборонено знімати роботу ППО.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що в ніч проти 4 квітня окупанти знову обстріляли Харків. Декілька безпілотників "Шахед"/"Герань" були запущені по місту з боку Бєлгородської області.