Загинули рятувальники, поранено медсестру та поліцейського: вночі росіяни завдали підлих ударів по Харкову, оновлено (відео)

Читать на русском
Автор
3879
Ворог вдарив по житлових будинках Новина оновлена 05 квітня 2024, 10:00
Ворог вдарив по житлових будинках. Фото https://t.me/synegubov

Росіяни продовжують чинити військові злочини проти мирних українців

У ніч проти 4 квітня росіяни обстріляли Харків безпілотниками "Шахед"/"Герань" з боку Бєлгородської області. Вони атакували місто кількома хвилями БПЛА, є влучання в житлові будинки, постраждалі та загиблі.

Як повідомив голова Харківської ОВ Олег Синєгубов, окупанти завдали по Харкову щонайменше чотири удари, в одній із багатоповерхівок пошкоджено верхні поверхи, також постраждали приватні будинки. Коли на місце одного з прильотів прибули рятувальники та розпочали роботу, росіяни завдали повторного удару, загинуло троє з них. Окрім того, загинула жінка.

У ДСНС назвали імена загиблих рятувальників. Це – Логінов Владислав, Байдалінов Сергій, Матюшенко Володимир. Найстаршому з них було 52 роки, а наймолодшому — 32. Ще одного рятувальника поранено, він перебуває у важкому стані.

"Щонайменше 10 людей отримали поранення внаслідок атаки окупантів на Харків. 49-річний чоловік перебуває у важкому стані, інші пацієнти – у середньому та легкому стані. Серед постраждалих – медсестра Обласного центру екстреної медичної допомоги, яка у складі бригади приїхала на виклик та отримала травми від повторного удару", — написав Синєгубов.

UPD Як уточнив голова Харківської ОВ Олег Синєгубов, з 1:16 росіяни випустили по Харкову щонайменше 16 безпілотників, частину з яких збили сили ППО. Загинули четверо людей. Ще 12 людей отримали травми різного ступеня: троє перебувають у тяжкому стані, у п’ятьох – середні ушкодження, у решти – легкі травми.

Прессекретар ДСНС Харківської області в ефірі "Радіо Свобода" розповів про загибель трьох рятувальників, які витягували людей із-під завалів. За його словами, зазвичай співробітники ДСНС, якщо є загроза повторного удару, йдуть в укриття та продовжують роботу, коли небезпеки вже немає. Однак цього разу під завалами була людина, тому "треба було діяти негайно". Поки вони рятували людину, росіяни завдали повторного удару. Василенко додав, що чоловіка з-під завалів вдалося врятувати.

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що на місці одного з прильотів почалася пожежа. На місці іншого обрушилися плити житлового будинку. Загалом, за попередніми даними, було три прильоти по житлових будинках у кількох районах міста. У деяких районах Харкова можливі перебої зі світлом. Також пошкоджено щонайменше три автомобілі ДСНС.

Рятувальники витягли з-під завалів чоловіка, заблокованого після удару РФ по Новобаварському району Харкова, повідомляє "Суспільне". Для цього рятувальникам довелося підіймати плити перекриття будинку. Чоловік був у свідомості, він попросив води, але пересуватися сам не може.

За словами керівника Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова, під час атаки на Харків поранено також співробітника поліції. Він уточнив, що росіяни випустили по Харкову не менше шести БПЛА. Один із них влучив у триповерхівку, інший до 16-поверхового будинку, ще декілька — у приватний сектор.

Як повідомляв "Телеграф", представник ГУР МОУ Андрій Юсов заявив, що повідомлення, що РФ нібито готує наступ на Харків — ІПСО. Сили оборони не фіксують формування ударних груп супротивника для повторних нападів на Україну.