В Україні знову оголошували масштабну повітряну тривогу, була загроза пусків: подробиці (оновлено)

Читать на русском
Автор
847
Повітряна тривога Новина оновлена 28 березня 2024, 18:57
Повітряна тривога. Фото Колаж "Телеграфа"

Вона тривала пів години

По всій Україні вдруге за день оголошували повітряну тривогу. Повідомлялося про загрозу ракетної атаки.

У пресслужбі Повітряних сил збройних сил України о 18:04 повідомили, що ракетна небезпека оголошена через зліт МіГ-31К. Там також закликали українців не ігнорувати сигнал повітряної тривоги.

О 18:35 у ПС ЗСУ повідомили про відбій загрози.

Мапа тривог станом на 18:40

Крім того, у моніторингових пабліках повідомляли, що також було зафіксовано дві цілі у повітряному просторі Білорусі. Проте там не уточнили, що це саме за об'єкти.

Для довідки: МіГ-31 може бути носієм гіперзвукових ракет "Кинджал", які малопомітні для української протиповітряної оборони, в чому полягає їхня основна небезпека. Тому коли росіяни підіймають їх у повітря, тривогу оголошують по всій Україні й вона може бути досить тривалою, оскільки вони дозаправляють МіГ у повітрі. Докладніше про те, чим відома хвалена російська ракета "Кинджал" ви можете прочитати в матеріалі "Телеграфа" під назвою "Незбивна" гіперзвукова ракета "Кинджал": чому про неї багато говорять і що вона може".

Нагадаємо, у четвер, 28 березня, о 12:10 по всій Україні було оголошено повітряну тривогу через зліт МіГ-31К з аеродрому Саваслейка у Нижньогородській області РФ. Однак о 13:12 Повітряні сили України офіційно оголосили відбій загрози по областях.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що 22 березня росіяни влаштували наймасштабнішу атаку на об'єкти української енергетики. Усього лише за один день було виведено з ладу 50% об’єктів генерації групи ДТЕК.