У Кабміні відповіли на прохання США не бити по російських НПЗ: "Розуміємо партнерів, але..."

Читать на русском
Автор
61171
У Кабміні відповіли на прохання США не бити по російських НПЗ: "Розуміємо партнерів, але..." Новина оновлена 22 березня 2024, 12:53

Ми діємо відповідно до найкращих стандартів НАТО

В Україні відреагували на статтю FT, в якій заявлялося про те, що США просять Україну припинити удари по російським НПЗ. Заява представника української влади була досить рішуча.

Статтю прокоментувала віце-прем’єр-міністр Ольга Стефанішина на "Київському Безпековому Форумі". За її словами, Україна розуміє ці заклики, але зазначила, що це законна мета для наших Збройних сил.

"Ми розуміємо заклики американських партнерів. Водночас ми воюємо тими можливостями, ресурсами та практиками, які є у нас сьогодні. Також є заяви та інших офіційних осіб, що це абсолютно законні цілі з військової точки зору", — сказала чиновниця.

Стефанішина зауважила, що українська сторона відповіла на такі заклики "досягненням своїх цілей" і "дуже успішними операціями", проведеними на території Росії. Зокрема, вона акцентувала на тому, що є "заяви й інших офіційних осіб, що це є абсолютно законні цілі з військового погляду".

Також міністерка розповіла, що першого місяця вторгнення РФ вона говорила зі штаб-квартирою НАТО і ті сказали, що в стандартах Альянсу — в першу чергу знищити інфраструктуру на території РФ, яка дає можливість бомбардувати українські міста.

"Ми діємо відповідно до найкращих стандартів НАТО", — сказала віце-прем’єр.

Нагадаємо, що Україна на початку 2024-го року проводить потужні та успішні удари по російським НПЗ. Так, наприклад, після однієї із серій ударів Росія втратила десяту частину своєї нафтопереробки.