Росіяни вдарили по Харкову, на місці прильоту палала будівля, є загиблі: подробиці, фото і відео (оновлено)

Читать на русском
Автор
2526
Атака на Харків Новина оновлена 21 березня 2024, 00:55
Атака на Харків. Фото Колаж "Телеграф"

Влучили у будівлю в Холодногірському районі міста

У середу, 20 березня, російські війська вдарили по одному з районів Харкова. Є загиблі та поранені.

Про це повідомив мер міста Ігор Терехов. За його словами, будівля дуже сильно зруйнована і під завалами знаходяться ще люди. Попередньо, окупанти могли вгатити ракетою "Іскандер".

22:16 Ігор Терехов повідомив, що на додачу до пʼяти загиблих ще стільки ж тих, хто зник безвісти. Їхні особи встановлені, але самі вони не знаходяться ані серед поранених, ані серед загиблих.

Пожежу майже ліквідовано, є тільки тління у постраждалій будівлі. Пошуково-рятувальна операція триває.

21:30 За інформацією ДСНС, 9 осіб постраждалих, 1 особа врятована, 5 осіб загинуло.

20:38 Станом на зараз кількість постраждалих зросла до 8. Із них сім осіб госпіталізовано, одній людині надана допомога на місці, повідомив Синєгубов.

20:00 Заступник голови харківської поліції Сергій Болвінов повідомив, що всі жертви денного обстрілу Харкова — цивільні.

"Ми відібрали зразки ДНК всіх п'яти тіл, криміналісти працюватимуть всю ніч. Маємо встановити та порівняти з тими зразками, які надали родичі ймовірних жертв. Попередньо загиблі — це двоє жінок та троє чоловіків. Загалом в будівлі на момент обстрілу було шістдесят п'ять людей, семеро отримали поранення. Двоє з них — у важкому стані, ще четверо теж у лікарні. Продовжуємо збирати інформацію. Швидкість ракети в момент влучання могла бути понад 1000 кілометрів на годину", — написав він.

Атака на Харків 20.03.2024. Фото - Сергій Болвінов
Атака на Харків 20.03.2024. Фото - Сергій Болвінов
Атака на Харків 20.03.2024. Фото - Сергій Болвінов
Атака на Харків 20.03.2024. Фото - Сергій Болвінов

17:44 пожежу, що виникла внаслідок ворожого удару, локалізовано на площі 10000 квадратних метрів. Триває ліквідація, пишуть в ДСНС.

17:27 з-під завалів рятувальники витягли тіло пʼятого загиблого. Пошуково-рятувальна операція триває, написав мер міста.

16:47 Рятувальники повідомили, що у зв’язку з великою кількістю легкозаймистих матеріалів у будівлі і міжповерховою руйнацією площа пожежі збільшилася до 10000 тисяч квадратних метрів. Роботи тривають.

16:40 відомо, що кількість загиблих внаслідок терористичного удару росіян по Харкову зросла до чотирьох. Також пишуть про 7 постраждалих, 6 з них госпіталізовані, один відмовився.

15:44 В Харківській обласній прокуратурі повідомили, що вже розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

15:21 За інформацією Олега Синєгубова, у лікарнях перебувають 5 чоловіків із пораненнями різного ступеня важкості.

  • Чоловік 47 років у легкому стані.
  • 65-, 37- та 46-річні чоловіки зазнали травм середньої важкості.
  • Ще один 46-річний чоловік — у важкому стані.

"На жаль, відомо, що одна людина загинула. І, за інформацією рятувальників, ще двоє загиблих є під завалами. Загалом під завалами можуть перебувати до 10 людей", — сказав він.

14:44 В ДСНС показали наслідки сьогоднішньої ракетної атаки. За інформацією рятувальників, загоряння сталось на площі понад 2000 тисячі квадратних метрів.

"Тривають аварійно-рятувальні роботи та гасіння пожежі. На місці також працюють психологи ДСНС", — йдеться у повідомленні.

Атака на Харків 20.03.2024. Фото - ДСНС
Атака на Харків 20.03.2024. Фото - ДСНС
Атака на Харків 20.03.2024. Фото - ДСНС

14:17 Заступник голови харківської поліції Сергій Болвінов повідомив, що внаслідок ракетного удару троє людей загинуло та п'ятеро поранено. За його словами, серед поранених працівники підприємства, двоє з них у важкому стані. Він додав, що пошкоджена восьмиповерхівка та виробничий цех в Холодногірському районі.

"Звичайна друкарня, цех з виробництва меблів та лакофарбової продукції", — уточнює Болвінов.

Він написав, що пожежа охопила понад 1000 квадратних метрів. Триває рятувальна операція та гасіння пожежі. Жертв може бути більше.За попередньою інформацією, удар був ракетою X-59.

Постраждалі

13:46 Бригадний генерал юстиції Сергій Мельник з позивним "Марсель" написав, що окупанти влучили у будівлю в Холодногірському районі міста.

"Під завалами можуть бути люди. Кількість можливих жертв наразі невідома. Терористи вчергове доводять всьому світу, що путінська армія воює з цивільним населенням", — пише генерал.

13:22 Синєгубов попередив про можливі повторні удари, а також закликав перебувати в укриттях до відбою повітряної тривоги.

13:14 Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов також підтвердив "приліт".

"Окупанти вкотре вдарили по одному з районів Харкова. Під завалами можуть бути люди. На місці працюють всі профільні служби", — написав він.

13:00 У Харкові пролунав вибух. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

Раніше "Телеграф" писав, куди просунулись російські добровольці у Курській та Бєлгородській областях.