У ЗСУ відреагували на інформацію західних ЗМІ про "тисячу полонених" під час виходу з Авдіївки

Читать на русском
Автор
4498
ЗСУ вийшли з Авдіївки 17 лютого Новина оновлена 21 лютого 2024, 16:37
ЗСУ вийшли з Авдіївки 17 лютого. Фото facebook.com/GeneralStaff

Росія розповсюджує дезінформацію на світовому рівні

Українські військові спростували інформацію американського The New York Times про те, що під час виходу з Авдіївки в полон потрапили до тисячі воїнів ЗСУ. Світове ЗМІ звинуватили у поширенні російських фейків.

Про це в ефірі телемарафону заявив начальник відділу зв’язків із громадськістю угруповання військ "Таврія" Дмитро Ліховій. У коментарі hromadske він додав, що ЗМІ зі світовим ім’ям посилається на неправдиві джерела.

"Ті джерела, на які вони посилаються, абсолютно неспроможні, тому що немає таких людей, і це не фактаж", — наголосив Дмитро Ліховій.

Він додав, що Росія продовжує вести війну проти України не лише на фронті, а й в інформаційному просторі. Пропагандисти розповсюджують фейки, які підхоплюють "авторитетні світові ЗМІ".

Начальник відділу зв’язків із громадськістю угруповання військ "Таврія" наголосив, що на сьогодні немає підтверджених даних про "сотні та тисячі українських полонених". Дмитро Ліховій вкотре закликав не вірити дезінформації, а довіряти лише даним з офіційних джерел.

Нагадаємо, що 20 лютого The New York Times видало статтю, в якій було сказано, що в полон до росіян при виході з Авдіївки потрапили нібито від 850 до 1000 військовослужбовців України. Джерелом інформації послужили двоє неназваних солдатів, а деякі західні чиновники визнали цю оцінку реалістичною.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що армія РФ штурмує Ласточкине після того, як захопила Авдіївку. Ворог кинув на цю ділянку фронту велику кількість військової техніки та особового складу.