Є серйозні ризики: на якому етапі зараз війна, розповів легендарний спортсмен, який пішов на фронт

Читать на русском
Автор
606
Сергій Страховський
Сергій Страховський. Фото instagram

Йде війна на знищення України як народу, як нації

Війна в Україні буде тривалою і те, як вона закінчиться, цілком залежить від українців. І йдеться не тільки про військових, адже потрібно знайти правильний важіль мотивації для всіх.

Щоб до лав ЗСУ приєднувались нові люди, а бійці, які на фронті, розуміли, що зможуть перепочити не тільки тоді, коли отримають поранення, або помруть. Таку думку висловив колишня перша ракетка України з великого тенісу Сергій Стаховський, який з початку повномасштабного вторгнення приєднався до боротьби з ворогом у складі спецпідрозділу СБУ "Альфа".

На питання журналістів про те, на якому етапі зараз війна, він прямо відповів, що на найскладнішому.

"На найскладнішому, я б сказав. Тому що зараз в усіх українців випаровується ейфорія, кожен перестає думати про те, що в Україні війна. Кожен починає думати про те, що треба жити, треба себе розвивати. А тут йде війна не за якісь території, що вони там умовно відріжуть нас від Дніпра, візьмуть Харків і на цьому все закінчиться – ні. Вони ведуть війну на знищення України як народу, як нації", — сказав Сергій Стаховський.

За його словами, якщо ми всі не будемо дивитись на цю проблему саме крізь таку призму і не готуватись на довгу війну, то ми її програємо.

"Це об'єктивно. Я з України тікати нікуди не збираюсь. Я сюди вернувся не для того, щоб звідси тікати. І це треба усвідомити нам всім. Тому що їх більше. Нам треба бути ефективнішими", — додав колишній спортсмен.

Щодо тривалості війни у часовому вимірі, то, на думку легенди українського тенісу, складно щось прогнозувати.

"Не володію інформацією, яку мають люди, що стоять в керівництві держави, тому мені складно це сказати. Але морально нам стає складніше. Тому що військовим, які півтора або два роки не змінювались і бачать перед собою картину, що додому вони повернуться або пораненим, або загиблим, ентузіазму це не додає", — сказав він.

Стаховський наголосив, що зараз дуже важливо знайти правильні й мотиваційні слова для українців, щоб вони активніше мобілізувались і йшли служити.

"Тому що коли тебе загрібають з вулиці, це не мотивація, а просто якесь покарання", — додав він.

Раніше "Телеграф" писав, до чого українцям слід готуватися на третьому році повномасштабної війни, а на що краще навіть не сподіватися.