Скільки Україні потрібно мобілізувати людей від кожної області: назване число

Читать на русском
Автор
803
Якщо мобілізувати надмірну кількість військовозобов'язаних це вплине на економіку
Якщо мобілізувати надмірну кількість військовозобов'язаних це вплине на економіку. Фото Колаж "Телеграфу"

Військовий вважає, що цю кількість людей можна мобілізувати за кілька місяців

В Україні триває загальна мобілізація, яку продовжили до 13 травня. Готується оновлення законодавства — законопроєкт про мобілізацію підтримали в першому читанні. Водночас нагальною потребою лишається поповнення рядів українських військовослужбовців.

Майор ЗСУ Єгор Чечеринда в розмові з 24 каналом зазначив, що з кожної області необхідно мобілізувати приблизно 10 тисяч людей. Він наголосив, що у війську потрібно 250 тисяч осіб поповнення. Частина регіонів України під ворожою окупацією, залишається 23 області. Тобто з одного регіону — трохи більше ніж 10 тисяч осіб. Чечеринда вважає, що таке число військовозобов'язаних можна залучити на службу протягом кількох місяців.

Раніше у війську говорили про потребу в 500 тисяч мобілізованих, однак економісти наголошують — Україна не має такого ресурсу. Якщо мобілізувати понад 15% чоловіків, які підлягають призову, це може катастрофічно вплинути на економіку країни. Про це розповідав доктор економічних наук Андрій Длігач.

Він зазначив що 230 тисяч чоловіків — це максимум, на який може вийти Україна зараз. Тож для поповнення війська також потрібно шукати інші підходи, зокрема через рекрутинг або оптимізацію використання наявного людського ресурсу.

Раніше "Телеграф" розповідав, що згідно з планами оновлення законодавства вік мобілізації знизиться до 25 років, для тих хто не має військового досвіду. Наразі можуть мобілізувати тільки з 27 до 60 років, молодші за 27 років військовозобов'язані можуть бути мобілізовані тільки за власним бажанням або якщо вони мають військовий досвід.