Хто може отримати повістку в лютому та що відбувається далі

Читать на русском
Автор
Кожен військовозобов'язаний має мати відповідні приписні документи
Кожен військовозобов'язаний має мати відповідні приписні документи. Фото slovoidilo.ua

На військовому обліку мають бути всі чоловіки від 18 років

Отримати повістку може будь-який чоловік віком від 18 до 60 років. Вона має бути відповідно заповнена. Якщо у чоловіка досвіду військової служби немає, то вік мобілізації починається з 27 років.

Також розрізняють придатність військовозобов'язаних за станом здоров'я. Ті, хто в мирний час не були придатні чи мали відмітку про обмежену придатність, у воєнний час стають обмежено придатними чи придатними згідно з рішенням ВЛК.

На військовому обліку мають стояти всі чоловіки від 18 до 60 років та військовозобов'язані жінки. Останні призиваються на службу добровільно. Повістку отримати може будь-хто з військовозобов'язаних — вона потрібна для уточнення данних. Якщо людина не має відстрочки за різними обставинами про які вона зобов'язана сама попередити ТЦК, людину направляють на ВЛК. На ВЛК можуть відправити і військовозобов'язаного з правом відстрочки.

Лікарській комісії потрібно повідомити про хронічні захворювання. Деякі хвороби потребують уточнення та дообстеження. Стан придатності чи непридатності до служби визначають саме у ВЛК. Тільки після висновку комісії відбувається мобілізація — вручається відповідне розпорядження. Після чого мобілізованого відправляють на навчання.

Раніше "Телеграф" розповідав, що військовозобов'язаному потрібно вручити повістку особисто під підпис. В іншому випадку вона вважається такою, що не обов'язкова до виконання, пояснив адвокат.