Масований ракетний удар: у Львові та області прогриміли вибухи, є постраждалі (фото)

Читать на русском
Автор
6763
Колаж "Телеграф"

Є влучання по місту

Вранці, 15 лютого, в Україні оголошену повітряну тривогу. У Львові пролунав вибух, є влучання по місту.

Про це повідомляє мер міста Андрій Садовий та голова Львівської ОВА Максим Козицький.

"У Львові чутно звуки вибухів. Загроза досі зберігається. Будьте як мінімум в коридорі", — йдеться в повідомленні.

12:16 В Укренерго повідомили, що ранкова ракетна атака російських терористів не мала критичних наслідків для енергосистеми. На Львівщині пошкоджено обладнання на об’єктах обленерго.

11:00 У Львові через атаку росіян пошкоджені кілька об’єктів обленерго, зокрема трансформаторна підстанція. Знеструмлено об’єкт інфраструктури.

9:00 За інформацією мера Львова Андрія Садового, постраждало дві школи та один садок. Вибито понад 400 вікон. Загалом пошкоджено 18 житлових будинків.

8:00 Під час вранішньої атаки по Львову постраждали троє людей. Це чоловік та жінка, які живуть у будинках на Науковій. У них різані рани. Допомогу їм надали. Ще одного чоловіка з гематомою надбрівної ділянки госпіталізували. Це також мешканець одного з будинків, які постраждали від вибухової хвилі.

Наразі триває пожежа. Окрім цього, пошкоджені машини, які були припарковані поруч.

7:54 За попередньою інформацією, на Львівщину летіло понад 10 ракет. ППО відпрацювали цю атаку, але є одне попадання у об’єкт інфраструктури.

На місці працюють оперативні служби. Наслідки атаки встановлюються.

Попадання у об’єкт інфраструктури у Львові. Фото - Андрій Садовий
Попадання у об’єкт інфраструктури у Львові. Фото - Андрій Садовий

Автобуси тимчасово курсуватимуть по вулиці Володимира Великого. Трамвай їздить без змін.

6:59 Садовий пише, що є влучання по місту. За попередньою інформацією, у кількох будинках Львова на вулиці Науковій вибуховою хвилею повибивало вікна. Інформації про потерпілих поки немає.

Раніше "Телеграф" писав, що російські терористи запустили по Україні ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Також зі складу Чорноморського флоту РФ випустили кілька ракет "Калібр".

У Запоріжжі терористи влучили по об'єкту інфраструктури. Також вибухи було чутно на Франківщині, ракета фіксувалася у напрямку Тернополя.

Окрім цього, у Києві також лунали вибухи. Про роботу ППО відзвітував начальник КМВА Сергій Попко. За його словами, силами і засобами протиповітряної оборони усі ворожі ракети, які летіли на столицю, були знищені.