Російські окупанти вчергове запустили по Україні ракети: що відомо (оновлено)

Читать на русском
Автор
10440
Недобиті кораблі ЧФ РФ випустили кілька "Калібрів"
Недобиті кораблі ЧФ РФ випустили кілька "Калібрів". Фото ukrinform.ua

Пуски ракет фіксувалися з кораблів та літаків Ту-95МС

Російські терористи запустили по Україні ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Також недобитки зі складу Чорноморського флоту РФ випустили кілька ракет "Калібр".

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ та моніторинг.

"Ракетна небезпека в південних та східних областях, через загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги", – сказано у повідомленні ПС.

07:05 Початок відбоїв по Україні. Повітряний простір чистий.

07:00 У Запоріжжі терористи влучили по об'єкту інфраструктури, є поранений. Також вибухи було чутно на Франківщині, ракета фіксувалася у напрямку Тернополя.

06:50 Ще одна ракета зафіксована у бік Тернополя.

06:40 У повітряному просторі все ще залишається кілька російських ракет. Одна Х-101 повернулася до Хмельницької області та рухається у напрямку Старокостянтинова.

06:30 У Львові вибухи, йде винищення крилатого російського мотлоху.

06:25 У Запоріжжі дуже сильний вибух, скоріше за все чергова балістика. Також моніторинг повідомляє про три Ту-22М3 у поки ще російській Курській області.

06:20 Повторні пуски балістики в бік Києва, можливі пуски балістики у бік Дніпра. Ракети над Запоріжжям знищено.

06:15 Із Запоріжжя повідомляють про вибухи, у бік міста фіксується крилата ракета. Тим часом у бік Дніпра летить ще одна ракета, також зафіксована балістика на Кривий Ріг.

06:10 Керована ракета Х-59 запущена терористами у напрямку Дніпра. Залишки ракет Х-101/555 намагаються прорватися у бік Рівного.

06:05 "Калібрів" вже не існує. Залишки груп крилатих ракет поки що залишають Київщину. Повідомляється про вибухи в області.

05:55 Зафіксовано чергову групу крилатих ракет на Сумщині. Попередні групи ракет кружляють навколо Києва та області.

05:45 Моніторинг пише про щонайменше чотири ракети на Київ. Тим часом залишки "Калібрів" вчергове змінили курс та йдуть у бік Хмельниччини. По областях працюють ППО та винищувальна авіація.

05:40 Крилаті ракети Х-101/555 летять на Київ. Залишки "Калібрів" з Черкаської області також розвернулися на столицю.

05:35 Перша група російських крилатих ракет вже на Сумщині.

05:30 Тактична авіація терористів активна на північному сході та в Азовському морі. Попередньо, два Су-34 та один Су-35.

05:25 Ракети змінили курс, рухаються на Умань.

05:20 Частину "Калібрів" збили, залишки ракет блукають Кіровоградщиною.

05:10 Моніторингові канали повідомили про щонайменше два "Калібри", які терористи запустили через тимчасово окуповану територію Запорізької області. З метою ускладнити перехоплення курс ракет проклали над Запорізькою АЕС. Ракетну загрозу наразі оголосили для Дніпропетровської області, ракети також загрожують Кіровоградщині.

Нагадаємо, що під час атаки вибухи лунали у Львові, також під атакою опинився Київ. У Запоріжжі через російську атаку пошкодили об'єкт інфраструктури.