Коли Україна піде у наступ? Генерал з дружньої країни розповів про стратегію Сирського

Читать на русском
Автор
Військовий стратег Мік Раян
Військовий стратег Мік Раян. Фото Колаж "Телеграф"

Останні кілька років Сирський вивчав слабкі місця Росії, стверджує аналітик

Генерал-майор австралійської армії у відставці Мік Раян переконаний в тому, що новий головком ЗСУ Сирський зосереджений на пошуках слабких місць у російській армії та прогалин у рішеннях військового керівництва ворога. Подібна стратегія для генерала з позивним "Барс" вже не одноразово увінчалася успіхом.

Про це австралійський аналітик розповів в інтерв’ю "Телеграфу". На думку Раяна генерал не прагне боїв, подібних до тих, що були на півдні під час контрнаступу. Натомість має іншу стратегію.

"Надзвичайно важливо визначити, де слабке місце Росії. І я думаю, це те, що генерал Сирський робив останні кілька років. Під час битви за Київ він атакував росіян не напряму́ – а потужно вдарив там, де вони були слабкі, і це призвело до каскаду проблем у противника. Те саме він зробив у Харківській області", — підкреслив аналітик.

Мік Раян припустив, що подібні дії можна буде чекати від Сирського десь на початку 2025-го року. До цього, генерал "шукатиме російські слабкі місця чи прогалини, які можна було б використати чи перевірити, застосувавши українські сили".

Розгорнуту версію інтерв'ю військового аналітика читайте в матеріалі "Телеграфа": "Сирський шукатиме слабкі місця Росії": генерал Раян про наступ України, плани окупантів і нову стратегію Заходу

Нагадаємо, раніше головнокомандувач Олександр Сирський розповів скільки триває наступ росіян на фронті. Окупанти штурмують українські позиції зранку і до ночі.