Війна — день 717: росіяни знову б'ють безпілотниками, на фронті проблеми

Читать на русском
Автор
5406
Настав новий день спротиву російським окупантам
Настав новий день спротиву російським окупантам. Фото Телеграф

Розповідаємо оперативно про головне за добу

На календарі субота, 10 лютого 2024 року. Війна йде вже 717 днів. На фронті виникли проблеми, в першу чергу – на багатостраждальному Авдіївському напрямку, де російські терористи намагаються рватися уперед. Окрім того, росіяни знову почали атакувати прифронтові міста безпілотниками.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 10 лютого, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:20 У передмісті Дніпра, а також у Миколаєві пролунали вибухи пізно ввечері 10 лютого під час повітряної тривоги через ворожу атаку із застосуванням дронів-камікадзе типу "Шахед", повідомляють місцеві ЗМІ.

22:00 Мер Харкова Ігор Терехов закликає до відповідальності за захист міста, зазначивши, що без надійного захисту неба над ним відбуватимуться трагедії та втрати, яких можна було уникнути.

21:00 Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський привітав новопризначених заступників головкома і начальника штабу, зазначивши водночас, що всі вони є досвідченими офіцерами.

20:00 Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, протягом доби відбулося 87 бойових зіткнень, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

19:00 Росіяни в суботу об 11.10 скинули 4 керовані авіаційні бомби (КАБ) на територію Дружківської територіальної громади Шосткинського району Сумської області.

"Пошкоджено житлові будинки, приміщення пожежної частини та одного з підприємств", — повідомила Сумська обласна військова адміністрація (ОВА).

За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих.

18:00 В операційній зоні Сил оборони півдня тривають контрбатарейна боротьба і бойові зіткнення, повідомляє пресслужба командування.

"Ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій на лівобережжі Дніпра. Здійснив 4 невдалих штурми. Зазнавши значних втрат, відійшов на свої вихідні позиції", — вказується в повідомленні.

Крім того, окупанти не припиняють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, продовжують завдавати авіаційних ударів.

16:00 Міністерство оборони України внесло зміни до наказу №440 "Про затвердження Інструкції з обліку військового майна у Збройних Силах України", згідно з якими відтепер військові частини зможуть вести облікові регістри та допоміжні документи лише в електронній формі, повідомляє пресслужба відомства.

15:00 До 57 зросла кількість постраждалих унаслідок російської атаки Харкова дронами.

"Ці люди — жителі вулиці Котельної, яких учора ввечері Росія залишила без нічого: без домівки, без документів, без грошей, без особистих речей", — написав мер міста Ігор Терехов

14:00 Російські окупанти тісно наблизилися до Часового Яру, що на Донеччині та розпочали нову хвилю наступів. Ситуація в районі міста стає все більш напруженою.

13:00 Парламент звільнив Павлюка Олександра Олексійовича з посади першого заступника Міністра оборони України у звʼязку із переходом на іншу посаду.

12:00 Президент України Володимир Зеленський оновив склад Ставки та РНБО. Указом №67 Валерія Залужного вивели зі складу Ставки верховного головнокомандувача та ввели нового Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Також указом №68 Володимир Зеленський запровадив Сирського до складу Ради нацбезпеки та оборони. Водночас було виведено Валерія Залужного та ексміністра у справах ветеранів Юлію Лапутіну.

11:00 Під час нічного удару по Харкову ворог залучив щонайменше 10 БПЛА, з них 8 – збито. Росіяни поцілили по нафтобазі, звідки й стався витік палива.

10:00 Головне управління розвідки Міноборони було відповідальне за порятунок українців з Сектора Газа. Розвідники розкрили деталі місії.

09:00 На Харківщині внаслідок обстрілу росіян, який спричинив пожежу з витоком палива, загинула ціла родина з 5 людей: чоловік з дружиною та троє їхніх дітей (семирічний, чотирирічний та семимісячний хлопчики). Також в іншому будинку загинули 66-річний чоловік та його 65-річна дружина. Отримали поранення дві жінки 61 та 39 років, а також 45-річний чоловік.

В Одеській області від обстрілу росіян постраждали троє співробітників припортових підприємств. Вони отримали чисельні осколкові поранення та мінно-вибухові травми, їх госпіталізували. Один із поранених у важкому стані.

08:00 У ніч на 10 лютого 2024 року росіяни атакували Україну 31 ударними дронами, 23 з яких ліквідували сили ППО.

07:00 Українські війська просунулися на захід від Горлівки (на південний захід від Бахмута). Російські війська нещодавно просунулися у північній Авдіївці та продовжили позиційні бої з українськими військами у цьому районі.

05:00 Російські терористи запустили чергову групу безпілотників у бік Одеської області. БПЛА летять у бік Ізмаїла, Рені та Кілії – нацисти намагаються атакувати українські дунайські порти, скоріше за все, знову націлилися на зернові склади.

03:00 У Харкові через атаку безпілотників по місту загинула одна людина. Наразі повітряних загроз немає, залишки ворожих БПЛА були знищені біля Ізмаїлу та Рені.

01:00 Безпілотники продовжують намагатися атакувати Одеську область. "Мопеди" знаходяться біля Ізмаїла та Рені – ППО знищує цілі.

00:00 Російські терористи атакували іранськими безпілотниками Харків та Одесу. В обох містах під удари потрапили цивільні будівлі, в Одесі постраждала одна людина.

Із ситуацією в Україні за 7 лютого можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 714: військові РФ лізуть до Авдіївки та влаштували нову масовану атаку

Інформацію за 8 лютого дивіться за посиланням: Війна — день 715: черговий обмін полоненими та призначення нового головкома ЗСУ

Про те, що відбувалося 9 лютого, читайте у матеріалі: Війна — день 716: галас навколо призначення Сирського та погіршення ситуації в Авдіївці