Залишається багато питань, але...: у "Слузі народу" дали прогноз щодо голосування за законопроект про мобілізацію

Читать на русском
Автор
Єгор Чернєв
Єгор Чернєв. Фото Відкриті джерела

Перше читання він все ж може пройти

Верховна рада України може підтримати новий законопроєкт про мобілізацію у першому читанні. Не дивлячись на те, що до документа ще багато питань.

Про це повідомив в етері "Телемарафону" заступник голови комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки з фракції "Слуга народу" Єгор Чернєв. За його словами, завтра, 7 лютого, Комітет з питань нацбезпеки, оборони та розвідки збереться для обговорення законопроєкту про мобілізацію.

На ньому ухвалять рішення щодо подальшої долі документа: або рекомендуватимуть його до першого читання, або думатимуть над іншими опціями.

За словами Чернєва, якщо документ не розглядатимуть у першому читанні, то його можуть відправити на доопрацювання або зняти з розгляду. Це дасть Міністерству оборони можливість зробити новий законопроєкт.

"Я думаю, що перше читання він все ж може пройти. Але залишається ще багато питань, які можна вирішити між першим і другим читанням правками до нього. Ми бачимо, що є багато питань до законопроєкт", — наголосив Чернєв.

За його словами, також залишаються питання щодо отримання повісток в електронному кабінеті. Він наголосив, що не всі пропозиції, які ініціював Комітет, було враховано. Також з'явилися нові спірні норми, що викликають питання.

Раніше "Телеграф" писав, за яких умов українських чоловіків можуть депортувати з Польщі та інших країн Європи.