Рада не розглядатиме законопроєкт про мобілізацію у середу: у чому причина (оновлено)

Читать на русском
Автор
3880
Законопроєкт значно посилює мобілізацію
Законопроєкт значно посилює мобілізацію. Фото Колаж "Телеграф"

Нардепи вказують на базовий сценарій

Нашумілий новий законопроєкт про мобілізацію планували винести на розгляд Верховної Ради України у середу, 10 січня. Проте цього не відбудеться.

У вівторок, 9 січня, законопроєкт мали розглянути на засіданні комітету з нацбезпеки, але до нього так і не дібрались. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко у Telegram.

За його словами, завтра, 10 січня, його, скоріш за все, ще раз розглянуть на засіданні комітету з нацбезпеки.

"Комітет з нацбезпеки та оборони до сих пір не перейшов до розгляду мобілізаційного законопроєкту. Вже більше 6 годин йде розгляд інших питань", — написав Гончаренко.

Водночас народний депутат Ярослав Железняк зауважив, що наразі існує найбільш ймовірний базовий сценарій — прийняття в першому читанні урядової версії з рекомендаціями комітету щодо змін тексту (під час доопрацювання у другому читанні).

"Але подивимось, що вирішать в результаті на комітеті з питань оборони. Там досі триває засідання по іншому закону", — додав він, підтверджуючи слова Гончаренко, що до законопроєкту ще не дібрались.

UPD: Железняк написав, що комітет оборони засідання завершив і переніс питання по мобілізації на середу, 10 січня.

"Відповідно завтра (найбільш вірогідно) підготують рішення по рекомендації ухвалення урядового закону з пропозиціями від Комітета (які мають бути враховані до другого читання) і відповідно в зал законопроект піде 11 січня", — написав він.

Раніше ми писали, що, окрім вищезгаданого законопроєкту, Верховній Раді було подано й інші. "Телеграф" розібрався, що пропонують нардепи.