500 ракет і дронів за 5 днів: Зеленський обговорив з прем’єром Великої Британії посилення ППО України

Читать на русском
Автор
Володимир Зеленський та Ріші Сунак
Володимир Зеленський та Ріші Сунак

Сторони обговорили питання посилення української ППО

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єром Великої Британії Ріші Сунаком, у якій торкнувся теми посилення ППО.

Як повідомив Зеленський у своєму telegram-каналі, під час розмови він розповів Сунаку про те, що менш ніж за тиждень росіяни випустили по Україні понад 500 ракет і дронів.

Глава держави подякував прем’єру Британії за підтримку в галузі розвитку ППО, включаючи передачу радарів, протидронових та протиракетних систем.

"Обговорили продовження оборонної співпраці з упором на подальше посилення ППО та далекобійних здібностей ЗСУ", — йдеться у повідомленні.

Крім того, лідери країн обговорили якнайшвидшу фіналізацію двостороннього договору про гарантії безпеки, а також узгодили позиції напередодні майбутньої зустрічі радників глав держав по українській формулі миру.

Як повідомлялося раніше, окупанти вранці 2 січня завдали масштабного ракетного удару по Києву, використавши майже сотню ракет. Хоча більшість із них були успішно збиті ППО, але деякі все ж таки завдали руйнування цивільним об’єктам.