Чому росіяни бояться запускати ракети з Чорного моря: експерт назвав причину

Читать на русском
Автор
6493
Чому не запускають "Калібри"
Чому не запускають "Калібри". Фото armyinform.com.ua

Постійні удари по флоту РФ ускладнили їм логістику

Перед Новим роком, Росія вивела у Чорне море ракетоносії з 24 "Калібрами" на борту. Ворог поставив на бойове чергування три надводних ракетоносії – два фрегати та малий ракетний корабель.

Про це розповів речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук в коментарі 24 Каналу. За його словами, Росія зараз може бути обережною у використанні "Калібрів" через логістичні проблеми її флоту.

Братчук каже, що запас ракет "Калібр" цілком дозволяв Росії використати їх в останній масованій ракетній атаці на Україну 29 грудня. Але наразі росіян від використання "Калібрів" зупиняє порушення логістики в Чорному морі.

"Росіянам потрібно відстрілятись і споряджати "Калібрами" військові кораблі в Севастополі, а це надзвичайно тривожно й надзвичайно небезпечно. Ми знаємо, що вогневі засоби, які є на озброєнні українського війська, здатні досягати будь-якої локації на території тимчасово окупованого Криму", – зазначив Братчук.

Імовірно, вихід російських кораблів у Чорне море був спрямований на демонстрацію "сили" й намагання показати, що чорноморський флот Росії досі здатен загрожувати усій Україні.

Раніше "Телеграф" писав, що Росія випустила по Україні понад 5000 ракет і дронів. Протиповітряна оборона (ППО) України змогла "приземлити" 3543 ворожі об’єкти.