Унікальний випадок: на Київщині нацгвардійці збили ракету без ППО, як їм це вдалося (фото)

Читать на русском
Автор
3505
Кулеметник НГУ
Кулеметник НГУ. Фото Національна гвардія України

Працював спеціальний вогневий розрахунок

Під час масованого ракетного обстрілу російськими окупантами території України у п'ятницю, 29 грудня, мобільна вогнева група гвардійців 27-ї Печерської бригади збила ворожу крилату ракету. Це сталося у Київській області.

Про це повідомила пресслужба Національної гвардії України. Зазначається, що після виявлення цілі, що рухалась в напрямку міста Київ, нацгвардійці відкрили вогонь з кулеметів.

Повідомляється, що у ході огляду місця падіння уламків було попередньо встановлено, що в результаті вогневого ураження в ракеті відбулась детонація паливних баків, втрата керування і висоти. Детонації бойової частини ракети не відбулось.

Уламки збитої ракети

У Нацгвардії підкреслили, що вогневі розрахунки Національної гвардії створені для протидії ударам з повітря, зокрема для збиття ракет та дронів-камікадзе. У поєднанні з ефективною роботою підрозділів ППО, це дає змогу збільшувати результат збиття повітряних цілей і тим самим зберегти об'єкти інфраструктури та життя наших громадян.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року у Києві патрульні поліцейські, бійці ТрО, оперативник карного розшуку та спецпризначенець з автоматів та пістолетів збили ворожий безпілотник на підльоті до цілі.