Є загибла та постраждалі: по Кривому Рогу вдарили балістикою, деталі і фото (оновлено)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 27 вересня 2024, 13:29

Ворог влучив в адмінбудівлю

У п'ятницю, 27 вересня, в Кривому Розі пролунали вибухи. Росіяни вдарили ракетою по поліцейському управлінню.

UPD 13:15 Голова ради оборони міста Олександр Вілкул повідомив, що під завалами знайшли загиблу жінку. За його словами, під завалами можуть ще перебувати троє людей. Пошуково-рятувальна операція продовжується.

Вілкул зазначив, що всім шести пораненим внаслідок ворожого ракетного удару по місту надається вся необхідна допомога. Троє поранених – чоловіки 1978, 1979 та 1986 р.н. були оперативно доставлені до лікарень міста (черепно-мозкові травми, різані рани, переломи). Наразі всі троє в стані середньої тяжкості, лікарі роблять все необхідне. Ще троє постраждалих чоловіків отримали допомогу на місці, лікуватимуться амбулаторно під наглядом медиків.

UPD 12:58 Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що через ракетний удар постраждали п'ятеро людей. Двоє з них госпіталізовані. Троє потерпілих будуть оговтуватися вдома.

Він також зазначив, що окрім адмінбудівлі понівечені 23 приватні будинки і 3 дев’ятиповерхівки. А ще – навчальний заклад. Пошкоджені понад вісім десятків авто. З них 8 – службових.

Дніпропетровська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). На місці події працюють співробітники екстрених служб та правоохоронці.

UPD 10:30 Лисак повідомив, що внаслідок ракетного удару є постраждалі. Госпіталізований 45-річний чоловік. Його стан – середньої тяжкості. За його словами, пошкоджена адмінбудівля, а також приватні будинки. На місці працюють екстрені служби. Під завалами шукають людей.

Олександр Вілкул повідомив, що біло пряме влучання в будівлю УВС міста. За його словами, постраждалим вже надається медична допомога.

UPD 10:20 У Національній поліції повідомили, що близько 9:15 росіяни вдарили ракетою по поліцейському управлінню у Кривому Розі. Наразі відомо, що внаслідок влучання є постраждалі. Під завалами можуть перебувати люди.

"В результаті влучання руйнувань зазнала адміністративна будівля, пошкоджено приватні будинки, розташовані поруч. Зараз поліція та рятувальники працюють на місці події, правоохоронці документують та збирають докази чергового воєнного злочину РФ", — сказано в повідомленні.

Тим часом у мережі почали з'являтися перші фото з наслідками удару. Видання "СВОЇ Кривий Ріг" опублікувало кадри з місця влучання.

Своєю чергою начальник районної військової адміністрації Євген Ситниченко повідомив про влучання ракети в місті. Також він закликав містян перебувати в укриттях до відбою повітряної тривоги.

Перед цим Telegram-канал "Миколаївський Ваньок" повідомив про запуск ворогом балістичних ракет на Кривий Ріг. При цьому наразі повітряна тривога оголошувалася в багатьох областях України. Проте о 9:48 повідомили про відбій майже у всіх регіонах, зокрема, й у Дніпропетровській області.

Нагадаємо, 26 вересня у Харкові пролунали вибухи. Росіяни вчергове вдарили по місту керованими авіаційними бомбами (КАБ).