Готові, але не зовсім: Лавров зробив нову заяву про переговори щодо України

Читать на русском
Автор
1738
Сергій Лавров
Сергій Лавров. Фото twitter.com/MID_RF

Згадав він і недавнє інтерв’ю Путіна американському пропагандисту

Росія готова домовитися із Заходом щодо війни в Україні, але виключно на своїх умовах. Поки що офіційна Москва не отримала "серйозних пропозицій", заявив 14 лютого міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Досягти домовленостей нібито не виходить саме через позицію Заходу. Про це Сергій Лавров заявив на урядовій годині у Держдумі, пишуть пропагандистські видання.

На якому західному устаткуванні Росія випускає ракети

"Як наголосив президент в інтерв’ю Такеру Карлсону, ми залишаємося відкритими для політико-дипломатичного врегулювання на основі врахування наших законних інтересів. На основі врахування реалій, які склалися за довгі роки і які зараз ось призвели до нинішньої ситуації. Проте за відсутності у тих, хто нам оголосив війну, серйозних пропозицій, їх небажання враховувати ні наші інтереси, ні реалії на землі, домовитися, звичайно, не вийде, таких варіантів не розглядається", ― сказав Лавров.

Російський дипломат звинуватив США у "деструктивному підході" щодо питань, пов’язаних з Україною. На думку Лаврова, такий самий підхід Америка виявила і на Близькому Сході, де ситуація вже вийшла з-під контролю.

Росія пропонувала США заморозити війну в Україні

Агентство Reuters повідомляло, що у 2023 році в Кремлі активно намагалися домовитися зі Штатами про заморожування бойових дій в Україні через різних посередників. І хоч прессекретар Путіна Дмитро Пєсков спростовує цей факт, але його підтвердили журналістам три неназвані джерела. Вони нібито особисто брали участь в обговоренні.

Пропозиції Кремля включало повне припинення вогню військовими. Але про відведення російських військ не йшлось. Так само Путін був не готовий повертати окуповані території України. США не погодилися на заморожування конфлікту.

Джерело у Штатах заявило, що жодних офіційних контактів не було. Вашингтон не домовлятиметься без України.

Раніше "Телеграф" писав, що Путін знову поскаржився на зрив домовленостей з Україною і обман. Про це він розповів американському пропагандисту Такеру Карлсону, якого у своїй промові згадав Лавров.