Натякає, що йде? Залужний привітав Шапталу з днем народження та написав цікаву фразу

Читать на русском
Автор
30846
Сергій Шаптала
Сергій Шаптала. Фото Генштаб ЗСУ

Користувачі соцмережі активно відреагувати на пост головкома

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний привітав з днем народження начальника Генштабу генерал-лейтенанта Сергія Шапталу. Він назвав його "людиною, для якої Україна справді понад усе".

Своє привітання Залужний оприлюднив у Facebook. Він також опублікував фото разом з Шапталою.

"Нам ще буде дуже важко, але точно вже ніколи не буде соромно. Щасливий, що в цьому житті та під час війни Ви були поруч зі мною, людина для якої Україна справді понад усе. З Днем народження Друже! Віримо в краще. Ми його вже заслужили", — написав головком.

Таку фразу Залужного можна сприйняти як натяк на можливу відставку. Особливо впадають в очі його слова "ви були поруч зі мною". Проте варто зазначити, що це лише припущення.

У коментарях під цим постом українці теж долучилися до вітань. Серед них були й відомі особистості.

Водночас "Українська правда" з посиланням на джерела у владних колах повідомила, що президент Володимир Зеленський міркує про те, щоб замінити не лише Залужного, а й Шапталу.

Так, відповідаючи на запитання, які загалом перестановки в Генштабі плануються найближчим часом, високопоставлений співрозмовник видання зазначив: "З Генштабу ще піде Шаптала. Всі інші – невизначено".

"Всі ці події (щодо заміни Залужного й Шаптали. – Ред.) можуть відбутися в середині тижня", – додало інше поінформоване джерело УП.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що президент України Володимир Зеленський публічно підтвердив намір звільнити з посади головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Але він, судячи з усього, планує міняти не тільки генерала, але й більшу частину владної верхівки.