Україна може отримати російську зброю з Південної Америки: у Путіна вже підняли істерику

Читать на русском
Автор
2422
У РФ обурені, але Еквадору це байдуже
У РФ обурені, але Еквадору це байдуже. Фото Колаж

Йтися може йти про вертольоти Мі-171Е та легкі переносні зенітні комплекси "Ігла"

Еквадор вирішив передати США військову техніку російського виробництва та замінити "російський металобрухт" на сучасне американське озброєння на суму 200 мільйонів доларів. Президент Еквадору Даніель Нобоа наголосив, що йдеться про некондицію, але в Росії вже підняли істерику.

Справа в тому, що США заявили, що зброя, яку вони отримають з Еквадору, буде відправлена до України, щоб допомогти країні зміцнитись на полі бою проти Росії, пише index.hr. У РФ сумніваються, що йдеться про "металобрухт" і вже заявили, що рішення Еквадору передати США російську техніку нібито "необачне та ухвалено під серйозним тиском ззовні".

"Якби йшлося про "металбрухт", як його називають в Еквадорі, то навряд чи у Вашингтоні запропонували б натомість сучасну техніку, причому на досить значну суму", — заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, чиї слова цитують росЗМІ.

За даними ЗМІ, Еквадор має російські вертольоти Мі-171Е і легкі переносні зенітні комплекси "Ігла". У Росії наполягають, що контракт забороняє передавати озброєння третім країнам. Однак влада Еквадору заявила, що хоча Москва і виступає проти цього кроку, вона все одно має на це право.

Як повідомляв "Телеграф", президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Росії не слід розраховувати на будь-яку втому з боку європейців у підтримці України. Він сказав це, коментуючи рішення Європейського Союзу надати Україні допомогу у розмірі 50 мільярдів євро.