Все ж таки було? ЗМІ сказали, чи пропонував Зеленський Залужному відставку

Читать на русском
Автор
14862
Зеленський хотів зняти Залужного, але йти сам той відмовився Новина оновлена 30 січня 2024, 06:57
Зеленський хотів зняти Залужного, але йти сам той відмовився. Фото Колаж "Телеграфу"

Джерела українського видання стверджують, що пропозиція про відставку все ж таки була озвучена

Президент України Володимир Зеленський 29 січня нібито пропонував головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному піти у відставку. Під час особистого обговорення цього питання Зеленський нібито запропонував Залужному написати заяву про звільнення за власним бажанням – проте не запропонував жодної іншої посади, де генерал міг би бути корисним.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" із посиланням на власні джерела в Офісі президента України та серед оточення Залужного. За даними видання, Залужний відмовився писати заяву про бажання звільнитися.

Залужний на пропозицію піти у відставку сказав, що право Верховного головнокомандувача – вирішувати, з ким йому працювати, але заяву писати відмовився, щобільше, навіть не має наміру робити цього коли-небудь. Для того, щоб звільнити Залужного з посади головкома, потрібне подання від міністра оборони Рустема Умерова.

Видання підкреслює, що Зеленський не запропонував генералу жодної посади, де той міг би бути корисним – мова йшла про статус помічника, або радника президента. Окрім того, зазначили джерела, зняття Залужного повинно було стати лише першою ланкою у ланцюжку кадрових змін в Україні.

Як вже писав "Телеграф", 29 січня українців сколихнула новина про нібито офіційне звільнення Валерія Залужного — головнокомандуючого Збройними силами України. Втім, президент Володимир Зеленський жодним словом не обмовився про українського генерала у своєму свіжому зверненні.

Додамо, що у Міністерстві оборони коротко відповіли на численні чутки про те, що в Україні відбулися зміни у військовому керівництві країни, зазначивши, що вони не відповідають дійсності. Проте слід підкреслити, що чутки про можливе звільнення Залужного періодично з’являються досить регулярно в українському інформаційному просторі, як і чутки про конфлікт між ним та Зеленським.