У мережі поширюються відомості про звільнення Залужного — жодного підтвердження поки що немає

Читать на русском
Автор
2825
Валерій Залужний
Валерій Залужний

У мережі почали поширюватися чутки про нібито звільнення головнокомандувача ЗСУ

Увечері 29 січня в українському сегменті мережі почала з’являтися інформація про звільнення головнокомандувача Валерія Залужного.

Інформація від початку була поширена колишнім народним депутатом Бориславом Березою в соцмережі Facebook, який послався на свої джерела в Офісі президента.

"Я дуже хочу, щоб інформацію не підтвердили. Дуже. Але вже друге джерело", — написав він.

Таку інформацію пізніше оприлюднив і журналіст Валерій Калниш, який не повідомив, звідки у нього така інформація.

Журналіст Роман Цимбалюк взагалі заявив, що замість Залужного головнокомандувачем стане голова української розвідки Кирило Буданов.

Разом з тим, telegram-канал Вертикаль, який, як вважається, пов’язаний з Офісом президента, на появу такої інформації відреагував дуже коротко, закликавши не поширювати неперевірені чутки.

Слід зазначити, що чутки про можливе звільнення Валерія Залужного періодично з’являються в українському інформаційному просторі. При цьому раніше Зеленський наголошував на тому, що він має право звільняти головкома ЗСУ, оскільки він його і призначав.

Своєю чергою, джерела "Телеграфа" розповіли, що Залужний відхилив пропозицію зайняти місце секретаря РНБО України.

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський розповідав, що його стосунки з головнокомандувачем Валерієм Залужним є виключно робітниками, чим спростував інформацію про можливий особистий конфлікт між ними.