"Батьку наш Залужний!": як українці співають про "залізного генерала" та роблять меми (фото, відео)

Читать на русском
Автор
1879
Валерій Залужний - "залізний генерал" України
Валерій Залужний - "залізний генерал" України. Фото rudana.com.ua

Пригадаємо найкращі композиції та меми про головнокомандуючого ЗСУ на тлі про його "звільнення"

Цього понеділка українців сколихнула новина про нібито офіційне звільнення Валерія Залужного — головнокомандуючого Збройними силами України. Попри те, що президент Володимир Зеленський жодним словом не обмовився про українського генерала у своєму свіжому зверненні, в мережі все ще продовжуються баталії щодо приголомшливих заяв про відставку отамана українського війська.

Українці неодноразово висловлювали своє захоплення професіоналізмом Валерія Залужного та насміхалися над фейками, що поширюють про нього росіяни. Саме під керівництвом цього видатного та відважного військового ЗСУ вдалося нарешті розібратися з міфом про непереможність російської армії, досягнувши великих успіхів на полі бою.

На сьогодні у мережі можна відшукати багато композицій на честь головнокомандуючого ЗСУ та меми про нього, які підбадьорюють всіх українців без винятку. Публікуємо найкращі "результати" народної творчості про Валерія Залужного, які точно підіймуть настрій нашим читачам і читачкам!

Як співали про Залужного українські зірки й не тільки

У червні минулого року на YouTube-каналі "Культурного десанту" з'явилося відео на трек, який записали Коля Сєрга, Міша Крупін та Саша Чемеров. У кліпі-анімації сам Валерій Залужний ніби роз'їжджає по звільненій "БНР" ("Бєлгородська народна республіка") на танку. Українські прапори майорять на кожному куточку, поки головнокомандувач Збройних сил України "співає" про місто, яке історично належить Україні.

Ще раніше молода співачка Jerry Heil оспівала величний козацький рід, якому нема переводу, а також про головнокомандувача ЗСУ, якого в пісні називає "отаманом", який був "пеклом раші суджений", і що його ім'я — "це кінець рашистської імперії".

8 липня 2023 року, у день народження Залужного оркестр бригади "Холодний Яр" привітав головнокомандувача з 50-річчям. "Всі в родині дружній: ти і він, і я. Батько наш Залужний – ЗСУ сім'я", – заспівали українські захисники.

Не так давно один з найбільш популярних щоденних запитів про Залужного у Google звучав, як "Залужний мутить двіж". Саме ці слова користувачі мережі вводили у пошуковику, аби послухати веселу пісню про Верховного Головнокомандувача авторства виконавця Oisho BTZ.

Що по мемам?

Ми підготували добірку мемів, в яких українці висловлюють своє ставлення до "залізного генерала", а також висміюють фейки росіян про нього. Згадуємо про найкращі фотожаби про головнокомандувача ЗСУ.

валерій залужний
валерій залужний
валерій залужний
валерій залужний
валерій залужний
валерій залужний
валерій залужний
валерій залужний
валерій залужний
валерій залужний
валерій залужний
валерій залужний
валерій залужний
валерій залужний
леонардо ді капріо

Додамо, що у Міністерстві оборони коротко відповіли на численні чутки про те, що в Україні відбулися зміни у військовому керівництві країни, зазначивши, що вони не відповідають дійсності. Проте слід підкреслити, що чутки про можливе звільнення Залужного періодично з’являються досить регулярно в українському інформаційному просторі, як і чутки про конфлікт між ним та Зеленським.