Україна формує новий батальйон з росіян, склад доволі неочікуваний

Читать на русском
Автор
964
Новий батальйон ЗСУ названо Сибір
Новий батальйон ЗСУ названо Сибір. Фото Телеграф

Бійці батальйону "Сибір" пройшли ретельну перевірку безпеки

В Збройних Силах України (ЗСУ) формують новий батальйон під назвою "Сибір". Він повністю складається з громадян росії, готових воювати проти режиму диктатора володимира путіна.

До нього також увійдуть представники національних меншин, які хочуть незалежності від рф та розглядають перемогу України у війні як крок до досягнення цієї мети. Таку інформацію поширила агенція Bloomberg.

Видання уточнює, що "Сибір" обїеднає якутів та бурятів з великого російського регіону Східного Сибіру. Зазначається, що ці громадяни рф подорожували третіми країнами. Вони не хочуть жити в країні, де править диктатор.

"Якщо люди хочуть боротися за Україну, за наші кордони, за крах цього російського радянського режиму чому б і ні? Це їхній вибір, і це показує, що не всі росіяни підтримують путіна", — сказав зазначив їхній український інструктор та командир із позивним "Батя".

На відміну від добровольчих груп, таких як легіон "Свобода Росії", які заявили про підтримку України, солдати є частиною регулярної української армії та очікують, що їх скоро відправлять на фронт.

За данними Bloomberg, бійці батальйону "Сибір" пройшли ретельну перевірку безпеки. В ЗСУ переконалися, що вони є прихильниками України. Тільки після цього з ними підписали військовий контракт.

"Усі члени батальйону чисельністю 60 осіб є добровольцями, і жоден з них не набраний з-поміж російських військовополонених. Українські військові планують прискорити перевірку біографічних даних, яка може зайняти до року, щоб спонукати більше росіян вступити до їхніх лав", — пояснив представник ЗСУ.

Раніше "Телеграф" писав, що росіянок почали вербувати на війну проти України. Російська приватна військова компанія "Редут", яка приймає участь у бойових діях, оголосила про старт початку набору жінок з бойових спеціальностей для відправки на передову.