Україна здобула перевагу над росіянами: Рустамзаде назвав три важливі чинники

Читать на русском
Автор
ЗСУ
ЗСУ

ЗСУ вже мають якісну та кількісну перевагу

Україна вже вийшла на рівень, коли використовує більше артилерійських снарядів на полі бою, аніж росіяни. Ця перевага зростатиме в майбутньому, проте для цього необхідно докласти зусиль.

Як розповів в інтерв’ю "Телеграфу" авторитетний військовий аналітик, провідний аналітик центру STEM Агіль Рустамзаде, зараз ВСУ мають якісну та кількісну перевагу на полі бою.

За його словами, у розпорядженні України є більша кількість снарядів, але, крім того, вони точніші за російські аналоги, а артилерія ЗСУ більш далекобійна.

"Всі підприємства, вся оборонка західних партнерів, виходить на рівень збільшення виробництва артилерійських боєприпасів. Згодом ця ваша перевага збільшуватиметься паралельно з надходженням до вас нових артилерійських систем", — зазначає Рустамзаде.

Водночас він зазначив, що "Україна надто довго розгойдується" і їй варто задіяти свої виробничі потужності, щоб посилити артилерію вітчизняними ракетами та дронами.

За словами аналітика, якщо ЗСУ отримуватимуть зброю лише від Заходу, то виснаження військ противника відбуватиметься по 10-20% на рік. Тобто при цьому сценарії війна може тривати три, п’ять або більше років.

"Тобто я ще раз загострюю увагу: ваш противник переходить на військові рейки, а ви ще розгойдуєтеся", — підкреслив експерт.

Більше теми читайте в матеріалі "Телеграф":"Ворог перейшов на військові рейки, а Україна ще розгойдується": військовий аналітик Агіль Рустамзаде

Як повідомлялося раніше, Рустамадзе також розповів, що контрнаступ ВСУ дозволив позбавити росіян їхньої головної переваги та "фішки", хоча й не призвело до значних територіальних здобутків.