Вінниця в скорботі — "на щиті" повернувся мінометник Роман Громлюк (відео)

Читать на русском
Автор
715
Роман Громлюк Новина оновлена 24 жовтня 2024, 12:45
Роман Громлюк. Фото Колаж "Телеграфу"

Героя поховають на Алеї Слави

Україна втрачає своїх захисників. У Вінниці 24 жовтня прощаються з захисником Романом Громлюком.

Про це повідомляє Вінницька міська рада. Чоловік на війні з 2023 року. Був у лавах 120 бригади тероборони. Спочатку був піхотинцем, після вивчився користуватися мінометом. Його побратим Віталій також з Вінниці, розповідає, що мінометна справа складна та потребує знань та умінь. Їх Роману не бракувало. "Він був вірним другом і вправним бійцем. Дуже любив життя і робив все по максимуму",- поділився військовий.

Роман Громлюк уроджений вінничанин, закінчив місцеву школу, згодом професійне училище за спеціальністю "кухар-кондитер". 10 років життя перед повномасштабним вторгненням працював на підприємстві "Аграна Фрут". Його колеги з теплотою згадують свого Ромчика-Громчика.

Роман Громлюк брав участь у боях на Запорізькому та на Донецькому напрямку. Його життя обірвалось 17 жовтня на Донеччині поблизу міста Гірник Покровського району 18 жовтня. Роману назавжди залишилось 30 років, чоловік тільки 1 серпня відсвяткував ювілей. Роман Громлюк захоплювався єдиноборствами та піклувався про свою родину. З війни не дочекалися рідної людини старший брат та батьки. Поховають Романа на алеї слави Сабарівського кладовища.

Раніше "Телеграф" розповідав про Володимира Кащенка. Боєць третьої штурмової загинув на Луганщині. Тіло не могли забрати кілька днів через інтенсивні бої.