В Одесі пролунав потужний вибух: над містом видно дим (фото)

Читать на русском
Автор
1838
Тривога Новина оновлена 07 жовтня 2024, 22:38
Тривога. Фото Колаж "Телеграфу"

У місті видно дим

В Одесі пролунав потужний вибух. До цього в області оголошували загрозу застосування балістичного озброєння.

Про це повідомив кореспондент "Телеграфу". Про загрозу обстрілів попереджала пресслужба Повітряних сил ЗСУ у своєму telegram-каналі.

За даними моніторингового каналу "Николаевский Ванек", який, як вважається, пов’язаний із силами оборони півдня, не виключено, що росіяни вкотре використали для удару по Одесі балістичну ракету наземного базування "Іскандер". Також не виключається, що на ній було встановлено касетну бойову частину.

22:30 Голова Одеської ОВА Олег Кіпер розповів, що метою атаки була портова інфраструктура.

"Балістичною ракетою ворог влучив у цивільне судно під прапором Палау. Загинув 60-річний українець, працівник приватної компанії, що обробляє вантажі. Ще пʼятеро іноземних громадян постраждали. Четверо з них у стані середнього ступеню важкості, один — легкого", — написав він.

У місцевих каналах показали фотографію, де видно, як дим піднімається з району, де чули вибух. Там зазначають, що найімовірніше ракета була не одна.

Після цього у Повітряних силах повідомляли, що ще одна швидкісна мета пролетіла в район Херсонської області.

Інформації про прильоти поки не надходило, місцева влада закликає городян залишатися у безпечному місці до оголошення відбою.

Як повідомлялося раніше, після 10:00 7 жовтня росіяни завдали авіаційного удару по Херсону. За останніми даними, постраждали 18 людей, серед яких діти.