Росіяни скинули КАБ на будинок престарілих у Сумах: є постраждалі і загиблий (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 19 вересня 2024, 21:25

Основний удар прийшов на верхні поверхи закладу

У четвер, 19 вересня, росіяни обстріляли Суми керованими авіабомбами. Одна з них влучила у Сумський геріатричний пансіонат. Відомо, що внаслідок удару є постраждалі. Трохи згодом стало відомо про одну загиблу людину.

Про це повідомили у Сумській військовій адміністрації, передає "Суспільне. Суми". Зазначають, що у пансіонаті для літніх проживала 221 особа.

"Є поранені, частина з них у тяжкому стані, їх ушпиталили", — наводить видання слова голови Сумської ОВА Володимира Артюха.

UPD: В Офісі Генпрокурора повідомили, що на момент удару в закладі перебували 221 пацієнт, з них більше 80 — прикуті до ліжка, та 60 осіб обслуговуючого персоналу. Станом на 18:00 було відомо про 1 загиблого та 9 травмованих внаслідок атаки ворога.

Як розповіли працівники закладу "Суспільному" на п’ятому поверсі пансіонату перебували 24 підопічні. Основний удар прийшов саме на верхні поверхи закладу.

"Близько 30 людей, серед яких і лежачі пацієнти, евакуювали назовні бригади швидкого реагування, рятувальники та персонал закладу", — розповідає видання Кордон.Медіа.

На світлинах з місця події бачимо, що людей евакуювали з постраждалої будівлі, нині їм надають допомогу прямо на вулиці, просто неба.

В ДСНС Сумщини повідомили про те, що в будівлі пансіонату частково зруйновані технічний і п'ятий поверхи. Станом на 18:00 вдалося евакуювати 147 людей.

"Людей під завалами немає. Загинула 1 особа, 12 постраждало. До робіт залучено 5 автобусів, з них 2 від ДСНС, також 2 медичні розрахунки ДСНС для транспортування пацієнтів до лікарні й інших пансіонатів", — написали у повідомленні.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, що окупанти завдали чергового удару по багатоповерхівці в Харкові. Постраждали десятки людей.