Масштабні вибухи та масова евакуація: безпілотники вночі завітали до Тверської області РФ (відео)

Читать на русском
Автор
1328
Вибух нагадує застосування ядерної зброї Новина оновлена 18 вересня 2024, 06:17
Вибух нагадує застосування ядерної зброї. Фото Скриншот

Місцеві мешканці припускають, що ударні безпілотники влучили у склади боєприпасів російської армії

У ніч на 18 вересня Росію масово атакували ударні безпілотники. Найбільше дісталося місту Торопець Тверської області, де безпілотники, схоже за все, уразили великі склади боєприпасів – після ударів там виникла сильна пожежа та почалася детонація.

Про це повідомила низка російських ЗМІ та каналів. Місцеві мешканці пишуть, що вибух був, як від ядерної зброї та припускають, що ударні безпілотники влучили у склади боєприпасів російської армії.

Місцева влада, доречі, спочатку писала про те, що протиповітряна оборона відбила атаку та "збила усе". Потім губернатор регіону Ігор Руденя змушений був визнати, що було "падіння уламків" та почала "невелика пожежа" на одному з атакованих об'єктів.

Завершилося все тим, що Руденя оголосив про евакуацію населення з регіону, де горять склади. Дуже сильні детонації загрожують життю місцевих мешканців, які подекуди почали втікати самостійно, не очікуючи на евакуацію.

Російський канал "112" підтвердив, що влучання було у склад боєприпасів. За його даними, зараз палають склади на території військової частини у Торопці. Пожежу намагаються ліквідувати.

"6 БПЛА атакували військову частину у місті Торопець у Тверській області. За нашими даними, три безпілотники вдалося збити за допомогою системи ППО, решта досягла мети. Після чого почалися сильна пожежа та детонація на складах із боєприпасами", – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, що кілька днів тому невідомі дрони здійснили наліт на аеродром "Оленья" у Мурманській області. Тоді повідомлялося про те, що неподалік нього було помічено щонайменше два дрони, через що в регіоні зупиняли рух цивільних літаків.

Як повідомлялося раніше, 8 вересня вибухи пролунали у Білгородській області. Там після атаки безпілотників виникла сильна пожежа на майданчику для зберігання палива, а місцеві жителі показали багато відео великого стовпа диму.