Гіркіна не пустили на війну в Україну і залишили шити тапки у в'язниці

Читать на русском
Автор
923
Гіркін Новина оновлена 11 вересня 2024, 12:36
Гіркін. Фото Колаж Телеграфу

Він заявляв, що хоче туди повернутись

Ігор Стрєлков (Гіркін), засуджений за екстремізм, сам звертався до військкомату з проханням, аби його відправили на війну в Україні. Про це він заявив у листі з колонії на Кіровщині, де зараз перебуває колишній ватажок бойовиків на Донбасі.

"Я звертався до представників військкомату, які відвідують ІК, але двічі отримав відмову навіть у прийнятті від мене заяви", — пише Гіркін. За його словами, одного разу йому відмовили начебто через те, що полковники не потрібні. При цьому не згадували статтю як мотив відмови.

Раніше у російських ЗМІ з'явилася інформація про можливе звільнення Ігоря Гіркіна-Стрєлкова з колонії. Повідомлялось, що нібито може вирушити на війну проти України. Проте правдивість цієї інформації і тоді викликала сумніви.

За повідомленнями російського Telegram-каналу SHOT, адвокатам Гіркіна вдалося отримати дозвіл від відповідних відомств на заміну ув'язнення військовою службою. Нібито це питання вже вирішене, і залишилося лише владнати формальності.

Варто зазначити, що раніше Гіркіна визнали схильним до втечі, але згодом цей статус з нього зняли після втручання адвокатів. У січні 2024 року його засудили до чотирьох років колонії за заклики до екстремістської діяльності.

Сам Гіркін-Стрєлков ще у квітні просив відправити його на війну в Україну. Однак за чинними законами РФ, засуджені за "екстремістськими статтями" не можуть служити у збройних силах. Згодом дружина Гіркіна також спростувала інформацію про відправку його на війну.

До цього телеграм-канали, знайомі із ситуацією, повідомляли, що Гіркін у колонії буде працювати швачкою. Він має шити форму для російських солдатів, які беруть участь у війні проти України. Адвокат Стрєлкова також повідомляв, що на цю роботу він попросився сам.

Раніше "Телеграф" писав, що терорист Гіркін-Стрєлков дав прогноз "СВО". Зокрема, він заявив, що ЗСУ завдадуть раптового і відчутного удару там, де росіяни не очікують.