Серед постраждалих діти і медики: росіяни завдали масованого удару по Харкову (фото, відео)

Читать на русском
Автор
1971
Ілюстративне зображення Новина оновлена 01 вересня 2024, 19:59
Ілюстративне зображення. Фото Колаж "Телеграфу"

Один з ударів росіян прийшовся по району приватної забудови

Вдень у неділю, 1 вересня, російські окупанти завдали масованого удару по Харкову. У місті пролунало близько десяти вибухів. Ворог завдав ударів по 3 локаціям: Харківський палац спорту, торгівельний центр у Салтівському районі та поряд з Гідропарком у Київському районі.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Зазначається, що є пошкодження цивільної інфраструктури та потерпілі.

UPD: Кількість постраждалих станом на 17:38 у Харкові зросла до 44, серед них — 7 дітей.

За даними правоохоронців, під час удару окупанти використовували ракети "Іскандер".

Пізніше стало відомо, що кількість постраждалих внаслідок ракетного удару по Харкову зросла. Станом на 14:30 відомо про 29 постраждалих осіб. За попередньою інформацією обійшлося без загиблих. Серед поранених людей: двоє дорослих та двоє дітей у важкому стані.

Відомо, що лише у Салтівському районі — 22 постраждалих, серед них двоє дітей та двоє медиків, про яких повідомлялося раніше.

За інформацією міського голови Ігоря Терехова, один з ударів росіян прийшовся по району приватної забудови. Серед постраждалих є медики.

Місцевий паблік "Харків 1654" опублікував перші фото задимлення після вибухів. Як пишуть адміністратори, багато прильотів було в одне й те саме місце.

Згідно з інформацією пабліка "Харків 1654", росіяни здійснили обстріл Харкова з Бєлгородської області. Попередньо, С-300/400 та Іскандери відповідно.

За попередніми даними, серед пошкодженої інфраструктури — торгівельний центр, обʼєкт спортивної інфраструктури, житлові будинки. Як зазначає канал "Харьков Life | Харків", прильоти були по багатолюдним місцям, в одному з випадків людей врятувала станція метро поряд.

"Горіли три авто. Внаслідок обстрілу є порушення конструктиву газогону. Є загоряння. На цей час евакуйовано 30 осіб. На місці працюють усі відповідні служби", — повідомив у своєму Telegram міський голова Ігор Терехов.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, що у мережі показали момент удару росіян по багатоповерхівці у Харкові. Приліт зафіксувала одна із камер вуличного спостереження, встановлена на будинку.