"Збили аеропортом": у Маріуполі пролунали вибухи, окупаційна влада пише про "вдалу" роботу ППО (фото, відео)

Читать на русском
Автор
799
Вибухи у Маріуполі Новина оновлена 12 липня 2024, 13:40
Вибухи у Маріуполі. Фото Колаж "Телеграф"

Нібито удар було завдано 5 ракетами HIMARS

У п'ятницю, 12 липня, у тимчасово окупованому Маріуполі пролунала серія гучних вибухів. Над містом здійнявся стовп диму, окупаційна влада повідомляє про "перехват 5 ракет HIMARS".

Про це пише Маріупольська міська рада. Зазначається, що вибухи чутно у Приморському районі.

"У Маріуполі гучно! Місцеві пабліки повідомляють про роботу ППО. За вулицею Флотською піднявся стовп диму. Також повідомляють про звуки вибухів за містом", — пише міська рада.

За словами радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, приліт міг статися в районі аеропорту. Раніше росЗМІ повідомляли, що там нещодавно був віцепрем'єр уряду РФ Марат Хуснулін та голова так званої "ДНР" Денис Пушилін.

Водночас окупаційні медіа пишуть про "перехват 5 ракет HIMARS". Проте аналізуючи фото та стовпи диму, можна дійти висновку, що було влучання ракет.

"Місце прильоту відповідає OSINT позначці. А повторна детонація та великим вибухом як раз від цивільних споруд. Це я мовчу, що з напряму на Донецьк двічі стартувало ППО в намаганні збити. Збили аеропортом у підсумку", — написав Андрющенко.

Він також додав, що на місце "задимлення" (так охарактеризувала окупаційна влада місце прильоту — Ред.) виїхали рятувальники та швидка. Також Андрющенко додав, що пошкодження житлових будівель, про що пишуть росмедіа, не відповідає дійсності, адже "біля аеропорту немає житлових будинків".

Раніше "Телеграф" показував, як зараз виглядає Торецьк, який росіяни намагаються захопити та зносять артилерією та КАБами.